Η “Κόκκινη Ρωγμή” Ηρακλείου Αττικής για το κτήμα Φιξ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΦΙΞ

 

Στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, η Δημοτική Αρχή του κ. Μπάμπαλου έφερε προς συζήτηση και ψηφοφορία την αγορά από τον Δήμο του κτήματος ΦΙΞ από τους κληρονόμους Φιξ.

Η αγορά θα γίνει με δάνειο 5 εκατομμυρίων (!) από τις τράπεζες. Δάνειο που δεν θα το πληρώσει, φυσικά,  η Δημοτική Αρχή από τη τσέπη της αλλά όλες και όλοι εμείς, για 12 χρόνια, μέσα από τα (ήδη πανάκριβα) δημοτικά τέλη. Με αυτή την (απαράδεκτη) θέση του Δημάρχου συμφώνησε (χωρίς ντροπή) και το Δίκτυο Πολιτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις ζήτησαν η αγορά του Κτήματος Φιξ να μην γίνει από το Δήμο αλλά από το Κράτος.

Όμως, η αγορά του Πάρκου Φιξ, είτε από το Δήμο είτε από το Κράτος, είναι ένα σκάνδαλο γιατί έτσι αποδέχονται ότι το Κτήμα Φιξ ανήκει στους κληρονόμους Φιξ επειδή έτσι είχε αποφανθεί το 1985 το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων λόγω…χρησικτησίας (!).  Στη πραγματικότητα όλες οι κυβερνήσεις κάνανε ότι μπορούσαν ώστε το Κτήμα Φιξ να μείνει στους κληρονόμους Φιξ για να μπορούν διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του.

Η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να δώσει το Πάρκο Φιξ στους κατοίκους. Θέλει να δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ στους κληρονόμους Φιξ για να αγοράσει το Πάρκο ώστε να μπορέσει να το αξιοποιήσει στη συνέχεια εμπορικά. Ήδη κυκλοφορούν και οι πρώτες μελέτες. 

 Είναι το ίδιο σχέδιο που θέλουν να υλοποιήσουν όλοι οι δήμοι, σε συνεργασία με τη κυβέρνηση, για τους ελεύθερους χώρους. Το βλέπουμε στο Ελληνικό, στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, στο Κτήμα Ομορφοκλησιάς στο Γαλάτσι, στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο Λόφο του Στρέφη, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο θέατρο Εμπρός. Οι ελεύθεροι χώροι θυσιάζονται στο βωμό της “ανάπτυξης” για να πλουτίζουν οι επιχειρήσεις στο τομέα των κατασκευών, του τουρισμού και της εστίασης, με τον ίδιο τρόπο που καίγονται τα δάση στα βουνά για να μπουν οι ανεμογεννήτριες.

Ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Κτήματος Φιξ είμαστε εμείς. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου και των όμορων δήμων. Είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος στη περιοχή μας. Τον έχουμε στερηθεί τόσα χρόνια γιατί όλοι οι δήμαρχοι του Ηρακλείου είχαν την αυταπάτη (;) ότι μπορούσαν να τον διεκδικήσουν μέσα από τη “θεσμική οδό” σε συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Αλλά οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί δεν νοιάζονται για τις ανάγκες του κόσμου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τα μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό το Πάρκο παραμένει κλειστό για τους κατοίκους, ενώ η παρούσα δημοτική αρχή σταμάτησε ακόμα και τη γιορτή που γινόταν εκεί κάθε φθινόπωρο.

Τώρα είναι η ώρα να τον διεκδικήσουμε. Δεν χρωστάμε τίποτα στους Φιξ. Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση. Άμεσος καθαρισμός και αναμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει εστία ξεκούρασης και πολιτισμού για τους κατοίκους.

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί όλες και όλους να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα!

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU