“Υγεία: δημόσιο αγαθό ή πανάκριβο εμπόρευμα;” – Εκδήλωση της “Εκτός Σχεδίου” στη Νέα Ιωνία

Εκδήλωση με τίτλο “Υγεία: δημόσιο αγαθό ή πανάκριβο εμπόρευμα;” πραγματοποιεί η “Εκτός Σχεδίου” Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 7.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ. Όπως σημειώνεται ”

Η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, με υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ ολοένα και κλιμακώνεται. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά έχουν μπει στο κέντρο της επίθεσης, ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται. Σ’ αυτά τα πλαίσια, προωθείται το τελειωτικό πλήγμα σε ό, τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν υγεία.

Ø  Συνεχής υποβάθμιση του μοναδικού δημοσίου φορέα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, του Κέντρου Υγείας και των τοπικών ιατρείων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ). Το γνωρίζουμε πολύ καλά στην πόλη μας με το κλείσιμο του Φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ και το κλείσιμο (έστω και προσωρινό) του Κέντρου Υγείας.

Ø  Νοσοκομεία υποστελεχωμένα, χωρίς επαρκές προσωπικό και κλίνες, με πολύωρη αναμονή στα ΤΕΠ για μια εξέταση, ενώ αν χρειαστούμε εισαγωγή, μας περιμένει ένα ράντζο στο διάδρομο, αντί για κανονική κλίνη, κάτι που όλοι/ες μας έχουμε ζήσει στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας.

Ø  Επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία με κόστος 300€ έως 2000€ για όσους θέλουν να χειρουργηθούν άμεσα, ενώ το 30% των χειρουργικών τραπεζιών και δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού και οι ασφαλισμένοι/ες, έχουν ήδη «ματώσει» οικονομικά από διάφορους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Ø  Άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, ώστε να νομιμοποιηθεί η διαφθορά και το «πασάρισμα» της «πελατείας» από το δημόσιο νοσοκομείο στα ιδιωτικά μαγαζιά.

Ø  Ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξαγγέλλει την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ και κάνει λόγο για ενοικίαση αιθουσών και εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές χειρουργικές ομάδες, παραχωρώντας πόρους και εξοπλισμό των δημοσίων νοσοκομείων για τα κέρδη των κλινικαρχών, προωθώντας ταυτόχρονα, με απροκάλυπτο τρόπο τα συμφέροντα και την ακατάσχετη κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών

Ø  Στον τομέα της ψυχικής υγείας προωθείται η οριστική αποδιάρθρωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και η πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, οδηγώντας στα άκρα την υπάρχουσα, ήδη αβίωτη, κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας, κινούμενο σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι απαιτείται για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και μια λειτουργία πραγματικά θεραπευτικών πρακτικών.

Ø  Ακόμη και για να κάνουμε εμβόλιο στο φαρμακείο ή για να εκτελέσουμε το παραπεμπτικό από το ταμείο  για εξετάσεις σε συμβεβλημένα με το δημόσιο ιδιωτικά κέντρα, προβλέπεται πληρωμή.

Ø  Ενώ λείπει ένα οργανωμένο δίκτυο οικογενειακών γιατρών γειτονιάς, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την υγειονομική φροντίδα όλων των κατοίκων του δήμου μας χωρίς αποκλεισμούς και θα είναι άμεσα προσβάσιμοι στους ασθενείς, παρουσιάζεται ως καινοτομία η επιλογή προσωπικού γιατρού επί πληρωμή …

Απέναντι σε όλες αυτές τις σαρωτικές αλλαγές, ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική οργάνωση και ο αγώνας για την ανατροπή της απάνθρωπης πολιτικής της φτώχειας, της λιτότητας και των μνημονίων που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο, που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας!

Ως Εκτός Σχεδίου  απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ , το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, στη τοπική ΕΛΜΕ, στο ΣΕΠΕ Γ. Σεφέρης, στο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγία Όλγα και την Ένωση συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων να συμμετάσχουν και να παρέμβουν στην εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους και τους εργαζόμενους/ες, να συζητήσουμε,

την Τετάρτη 24 Απριλίου 7:30μμ στο ΚΕΠ, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (κοντά σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας),

με τους

Μαρία Καραμπέλη, Παθολόγος-Επιμελήτρια Β,  ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς

Θεόδωρο Μεγαλοοικονόμου, Ψυχίατρος

Μαρία Ντάσιου, Πνευμονολόγος, Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας”

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU