Νέα Ιωνία: Ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά – Καταγγελίες γονέων και καταγγελίες για βανδαλισμούς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία γονιού, ότι κινδύνευσε η ζωή του 11χρονου γιου του σε πλατεία στον Περισσό, αφού ακούμπησε γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού σε παιδική χαρά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις δημοτικών αρχών αλλά και υπευθύνων τμημάτων ηλεκτροφωτισμού δήμων, «ένοχος» για αυτό αλλά και για παρόμοια περιστατικά, είναι τα συνεχόμενα φαινόμενα βανδαλισμού των υποδομών φωτισμού.

 Το περιστατικό

Όπως αναφέρει το enikos.gr «ο κ. Θοδωρής Καμμένος ανέφερε ότι το παιδί του ήρθε σε επαφή με γυμνά καλώδια την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουνίου στην πλατεία Μακελαράκη, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το ρεύμα και να μεταφερθεί στη συνέχεια εσπευσμένα στο νοσοκομείο… …όπως μας είπε ο καρδιολόγος στο νοσοκομείο το παιδί στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό λόγω της ηλικίας του και της σωματικής του διάπλασης. Πραγματικά σώθηκε από τύχη».

 Η απάντηση του Δήμου

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου μίλησε στο enikos.gr για το περιστατικό και μεταξύ άλλων σχολίασε πως η κατάσταση με τους βανδαλισμούς στις πλατείες της περιοχής «έχει ξεφύγει».

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις πλατείες της περιοχής με τους βανδαλισμούς και τον τελευταίο μήνα γίνονται κατά κόρον. Η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα παιδιά να σπάνε τα προστατευτικά από τις κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση», είπε συγκεκριμένα η δήμαρχος.

«Στο συγκεκριμένο σημείο πήγαν να ελέγξουν την κολώνα της ΔΕΗ ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η κολώνα σε αυτή την πλατεία ήταν ανενεργή, δηλαδή, δεν υπήρχε ρεύμα στη συγκεκριμένη κολώνα», πρόσθεσε η κ. Θωμαΐδου κι έπειτα αποκάλυψε ότι «ο Δήμος τη Δευτέρα θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων».

Συνεχόμενο φαινόμενο

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν λίγους μήνες και στο Ηράκλειο Αττικής και όχι μόνο, αφού έχουν καταγραφεί παρόμοιες ειδήσεις στη Χαλκίδα, τη Λάρισα και στη Δυτική Αττική. Το πώς έχουν τα πράγματα με τους βανδαλισμούς στις υποδομές φωτισμού, το έχει καταδείξει πολλές φορές ο ηλεκτρολόγος, υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Σπύρος Λειβαδάς με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εδώ και πολλά χρόνια. Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις του:

Υπάρχει λύση;

Στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με θέμα συντήρησης, προφανώς η λύση είναι μονόδρομος και είναι η… καλή συντήρηση. Εάν όμως έχουμε να κάνουμε με δολιοφθορές, η κατάσταση είναι περισσότερο πολύπλοκη και χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία κατοίκων και δημοτικών αρχών.

Επειδή οι κολώνες φωτισμού είναι εκατοντάδες και προφανώς είναι αδύνατον να ελέγχονται όλες διαρκώς και συνεχώς και ούτε μπορούν να έχουν έναν… συναγερμό που θα ειδοποιεί σε έναν ενδεχόμενο βανδαλισμό, θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος άμεσης επικοινωνίας κατοίκων που διαπιστώσουν ένα τέτοιο φαινόμενο, με τις υπηρεσίες των δήμων.

Αυτές με την σειρά τους θα πρέπει να σπεύδουν άμεσα όπου υπάρχει πρόβλημα με βανδαλισμό σε υποδομή φωτισμού, μια που έχουμε να κάνουμε με ενδεχόμενο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU