Ιωνικός Σύνδεσμος: Ψηφίσματα για το Παλαιστινιακό και τη πανευρωπαϊκή φασιστική συνάντηση

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι πολεμικές αγριότητες που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”.Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

 

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

 

Το Δ.Σ του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του Ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

 

Καταγγέλλουμε την απίστευτη θηριωδία του ισραηλινού στρατού με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

 

Το Δ.Σ. πιστεύοντας ότι ο Παλαιστινιακός, ο Ισραηλινός και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή και ζητά:

 

ü  Την ίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

 

ü  Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 

ü  Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού και να αποσυρθούν οι όποιες ένοπλες ελληνικές δυνάμεις από την περιοχή.

 

ü  Να τερματιστεί κάθε εμπάργκο εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

 

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για την   Παλαιστίνη, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στις 18.30  στην πλατεία Σημηριώτη.

 

 

ΨHΦΙΣΜΑ

Η  ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ  ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ

 

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ καταγγέλλει στα μέλη του, τους φίλους του, τον λαό και τη νεολαία της Ν. Ιωνίας την προσπάθεια διάφορων νεοφασιστικών οργανώσεων πραγματοποίησης «πανευρωπαϊκής φασιστικής συνάντησης» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στον γειτονικό μας Δήμο Ηρακλείου, η οποία τελικά απαγορεύτηκε ύστερα από την πίεση σωματείων και φορέων.

 

Σε αυτές τις γειτονιές, των εργατικών  αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, της Ηλέκτρας Αποστόλου και των είκοσι δύο εκτελεσμένων του μπλόκου της Καλογρέζας, η συγκεκριμένη σύναξη αποτελεί πρόκληση στη μνήμη και την ιστορία του λαού μας.

 

Αυτή την εποχή που η επίθεση του κράτους απέναντι στον λαό είναι ολομέτωπη είτε με την απουσία του όταν περιουσίες καίγονται ή πλημμυρίζουν και ανθρώπινες ζωές χάνονται είτε με την νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας είτε με την ετοιμότητα του κάθε φορά που οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, με την αποστολή δυνάμεων καταστολής, η επιλεκτική αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στη νεοναζιστική απειλή είναι και εγκληματική και ύποπτη. Απαιτούμε τώρα από την Κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε φασιστική εκδήλωση!

 

Το Δ.Σ. χαιρετίζει   την νίκη των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων και της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής που δίπλα στον  καθημερινό αγώνα για τη ζωή, τη δουλειά με δικαιώματα,  την υγεία του λαού,  τη μόρφωση των παιδιών μας, δίνουν και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και στους δρόμους,έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU