Ιωνικός Σύνδεσμος: Ελάτε να φτιάξουμε παραδοσιακό χαρταετό το Σάββατο 9 Μαρτίου

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος προσκαλεί τους μικρούς φίλους με αφορμή την ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, να αναβιώσουμε και να γνωρίσουμε τις παραδόσεις μας, κατασκευάζοντας τον δικό σας χαρταετό, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο e-mail: ionikossyndesmos@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6936842237 ή 210 2775916, από Δευτέρα έως Παρασκευή 17.30-20.30

 Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 100 ετών!!!

 Τα μαθήματα χαρταετού πραγματοποιούνται στην μνήμη του Δημήτρη Χατζηκυριάκου, από τους δασκάλους και πρωτεργάτες στην κατασκευή χαρταετών, Τάκη Κωστιδάκη και Βαγγέλη Τελλίδη, οι οποίοι θα μας δείξουν πως κατασκευάζεται εξ αρχής ένας χαρταετός (ξύλα – σπάγγο, χαρτιά, ζύγια, ουρά κλπ).

Κάθε παιδί θα κατασκευάσει τον δικό του χαρταετό για να τον πετάξει την Καθαρά Δευτέρα !

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα

Ήδη όμως η κατασκευή είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα! Όπως αναφέρει ο Ιωνικός Σύνδεσμος “« …Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένοιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε την δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός, δεν ένοιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση… » Δημήτριος Λουκάτος
Η ιστορία του χαρταετού χάνεται στα βάθη των αιώνων. Είναι η αίσθηση της ελευθερίας, της χαράς και της δύναμης. Είναι το πιο αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων για την Καθαρή Δευτέρα.
Έτσι και εμείς ξεκινήσαμε από το Σάββατο το πρωί 2 Μαρτίου 2024, όπου είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στον 1ο όροφο του Ιωνικού Συνδέσμου, παιδιά από το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και φαντασία, κόλλησαν τα χαρτιά και διακόσμησαν με πρωτοτυπία το καθένα το δικό του χαρταετό, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και φυσικά του «μοναδικού» δάσκαλου και μάστορα στο χαρταετό, Τάκη Κωστιδάκη, ο οποίος μας έδειξε τις τεχνικές κατασκευής του σκελετού, των ζυγιών, της ουράς και πολλών άλλων μυστικών για το σωστό πέταγμα του χαρταετού!”

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU