«Εμείς οι άλλοι» από τον Ιωνικό Σύνδεσμο

Την θεατρική παράσταση «Εμείς οι άλλοι» με την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών), παράρτημα Βύρωνα – Καισαριανής και την θεατρική Σκηνή «Αλέκα Παΐζη» παρουσίασε το Σάββατο 1 Ιουνίου, ο Ιωνικός Σύνδεσμος, με μεγάλη συμμετοχή θεατών, στην αίθουσα του 3ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης το μέλος του δ.σ. του Ιωνικού Συνδέσμου Θεόδωρος Παλκογιάννης, με αφορμή την σύνθεση της θεατρικής ομάδας που είναι μια από τις δραστηριότητες του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών αναφέρθηκε στην πρόληψη και κυρίως στην ενεργητική στάση ζωής των νέων απέναντι στα καθημερινά αδιέξοδα δίνοντας “… το αγωνιστικό και θετικό παράδειγμα στα παιδιά μας, είναι να ανοίγεις δρόμους για μια ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε, όνειρα, αξίες, ενδιαφέροντα, στόχους, όπου ενισχύεται η συλλογική δράση μέσα από πρωτοβουλίες και δραστηριότητες”.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τις θεατρικές ομάδες για την συμμετοχή τους και με αφορμή την παράσταση είπε “…μπορούμε να θέσουμε τους όρους για να ζήσουμε τελικά όπως μας αξίζει, μια ευτυχισμένη ζωή χωρίς “εξαρτήσεις” και “αδιέξοδα””.

Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Δαράκης αναφέρθηκε στην παράσταση αναφέροντας ότι το έργο είναι : “Μια προσπάθεια–σπονδή στις μυστικές δυνάμεις του θεάτρου. Το μυστήριο του να κάνει το “τίποτα ” υπαρκτό … Ένας καθρέπτης να κοιτάξουμε βαθειά μέσα μας κάτω από τις επιστρώσεις του καθωσπρεπισμού και των κοινωνικών επιταγών. Με την αγωνία να μετουσιωθεί προσπάθειά μας σε αγαπητικά χαμόγελα που θα σπάσουν την μοναξιά του καθενός μας, τη μοναξιά της παρέας και θα μας ανοίξει στον άλλον που ενώ είναι δίπλα μας είναι τόσο μακριά μας. Εμείς είμαστε οι άλλοι…”.

Στην παράσταση ερμηνεύτηκαν κείμενα των:
Ιάκωβου Καμπανέλλη (Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα),
Κώστα Μουρσελά (Ω! τι κόσμος μπαμπά, μονόπρακτο),
Μάριου Ποντίκα (Εσωτερικές ειδήσεις),
Γιώργου Σκούρτη (11 Μονόπρακτα),
Τασου Λειβαδίτη (ποίημα: Αλλά τα βράδια).
Επιμέλεια κειμένων-διανομή: Γιώργος Αντωνακάκης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU