Ηράκλειο Αττικής επίθεση νεοναζί : “Βροχή” οι αντιδράσεις από φορείς της πόλης – Συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο ζητά ο Δήμαρχος

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής επίθεση νεοναζί – Συνεχόμενες είναι οι αντιδράσεις από φορείς του Ηρακλείου Αττικής στην επίθεση που εξαπέλυσαν χθες νεοναζί σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, σε εκδήλωση στο “θεατράκι”, στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τον 1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ηράκλειο Αττικής επίθεση νεοναζί

Καταρχάς ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην οποία μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπαμπαλος ζητά συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης την περασμένη Κυριακή, καταδικάζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για να μην ξαναζήσει το Ηράκλειο τέτοια φαινόμενα βίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα γεγονότα που είδαμε να διαδραματίζονται εχθές στην πόλη μας, τα οποία δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ θέση στο Ηράκλειο.

Στην Δημοκρατία έχουμε όλοι δικαίωμα στον σεβασμό της προσωπικής άποψης και κυρίως στο δικαίωμα να μπορούμε να τοποθετούμαστε δημόσια. Καλούμε την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν άλλα τέτοια περιστατικά.

Είναι σημαντικό  – για εμάς  ως Δημοτική Αρχή – να απολαμβάνουν οι δημότες μας το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας και για αυτό, τις επόμενες ημέρες, θα ζητήσω συνάντηση με τον υπουργό, ώστε να ζητήσουμε τη συνδρομή του στις προσπάθειες μας για ασφάλεια στη πόλη μας», δηλώνει ο δήμαρχος.

Ο Δήμος αναμένεται να εκδώσει σχετικό ψήφισμα στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου”.

Δείτε και εδώ

Ηράκλειο Αττικής επίθεση νεοναζί – Αντιδράσεις

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Μαζί» Γιώργου Παπαδημητρίου. Αναλυτικά:

 “Όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι του Ηρακλείου Αττικής καταδικάζουμε την επίθεση φασιστικής ομάδας σε σημερινή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, στην πλατεία της πόλης μας. Το δικαίωμα όλων στην πολιτική δράση δεν τίθεται σε καμία περίπτωση υπό την κρίση οργανωμένων ομάδων, που ασκούν βια για να φιμώσουν την αντίθετη άποψη. Το Ηράκλειο είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τη βια και την τρομοκρατία. Η Δημοκρατία δεν πτοείται!”.

Στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ θα συμμετείχε εξ’ αρχής και η επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου» Αιμιλία Τζίβα. Η ίδια σε ανάρτηση της χθες σημείωνε: “Σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για τον ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ακροδεξιό τάγμα εφόδου με καδρόνια στα χέρια χτύπησε συγκεντρωμένους που βρίσκονταν εκεί. Δυστυχώς για αυτούς δεν κατάφεραν να μας σταματήσουν και η εκδήλωση έγινε κανονικά. Καμία ανοχή στο φασισμό. Έξω οι φασίστες από το Ηράκλειο μας – από το σπίτι της Ηλέκτρας Αποστόλου”

Στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση της παράταξης: “Η απροκάλυπτα ωμή και βίαιη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοκρατών αντιφασιστών πολιτών, αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και μελών αριστερών οργανώσεων, είναι η περίτρανη απόδειξη ότι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Όταν εν κρυπτώ και  σιωπηλά καταδικασμένοι για εγκληματική δράση χρυσαυγήτες μεταφέρονται σε …αγροτικές φυλακές για να πέσουν στα μαλακά για το υπόλοιπο της ποινής τους, όταν θλιβεροί χρυσαυγήτες μαθητές τραμπουκίζουν σε σχολείο της Σταυρούπολης Θεσ/νίκης, όταν μέλη της ΚΝΕ δέχονται τραμπούκικες επιθέσεις,… Και φυσικά όταν οι νοσταλγοί των χουνταίων της 21ης Απριλίου είναι με δόξα και τιμή πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο δρόμος για κάθε πολίτη, παράταξη, θεσμό είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής έχει την υποχρέωση να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά την έκρηξη (ξανά) της φασιστικής βίας στην πόλη μας. Να δεσμευτεί πως θα πάρει κάθε μέτρο για ενημέρωση και επαγρύπνηση των πολιτών ενάντια στη φασιστική απειλή. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να εξαλείψει σθεναρά και οριστικά τη ρίζα του κακού.

Οι ισαποστάκηδες και οι ναι μεν αλλά, θα χρεωθούν με όλες τις εγκληματικές; ευθύνες που τους αναλογούν. Αργά ή γρήγορα.

Αλλά θα το χρεωθούν”.

Στη συγκέντρωση σήμερα καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής:

“Οι χθεσινές επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στο Νέο Ηράκλειο καταδεικνύει το οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, τους συλλόγους, τις παρατάξεις, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!”

Έντονα αντέδρασε και η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: “Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταγγέλλει την θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών στοιχείων σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στην κεντρική πλατεία του Ηράκλειου. Καλούμε τη νεολαία τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτά τα μορφώματα του φασισμού-ναζισμού, να μην δείξει καμιά ανοχή. Η απάντηση στον φασισμό  θα γίνει μαζικά και οργανωμένα σε  κάθε σχολείο σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά γιατί μόνο ο οργανωμένος αγώνας θα στείλει του φασίστες-ναζιστές στο περιθώριο”.

 

Την καταδίκη του εξέφρασε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπαρμπούνης: “Η Αυτοδιοικητική μας Ομάδα καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και ρητό τρόπο τη βίαιη επίθεση σε βάρος συγκεντρωμένων πολιτών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ, στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου.

Η πόλη μας και οι άνθρωποί της έχουν αποδείξει και απέδειξαν  για μια ακόμα φορά ότι δεν ανέχονται τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το συγκεκριμένο βίαιο περιστατικό, το οποίο συνέβη σε δημόσιο χώρο όπου παίζουν μικρά παιδιά και παρευρίσκονται ηλικιωμένοι. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να είναι σε εγρήγορση γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να απομονώσουμε και να εξαλείψουμε τέτοια περιστατικά.

Η Δημοκρατία νίκησε στέλνοντας στη φυλακή τους εκφραστές του ναζιστικού μορφώματος. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται!

Ανακοίνωση από την “Κόκκινη Ρωγμή” Ηρακλείου – Καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο: “Η Κόκκινη Ρωγμή καταγγέλλει την επίθεση ομάδας φασιστών τραμπούκων από το παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, Propartia, την Κυριακή 3 Οκτώβρη το απόγευμα στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και με ομιλητές δημοτικούς συμβούλους, πρόσφυγες μαθητές και εργαζόμενους.

Η στρατιωτικού τύπου καταδρομική επίθεση, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 μελών της ΚΕΕΡΦΑ που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό», εκτυλίχτηκε με την πλήρη ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας. Όπως δήλωσε ο τοπικός διοικητής της ΕΛΑΣ, όταν η αστυνομία εμφανίστηκε μετά την επίθεση, είχε «άνωθεν εντολή να παρακολουθεί διακριτικά δύο τετράγωνα μακριά της πλατείας». Ο κόσμος κυνήγησε τους φασίστες στα στενά και στη συνέχεια μαζικοποίησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Λίγες ώρες πριν, φασιστική συμμορία επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν πολιτική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης. Ήταν συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων των προηγούμενων ημερών στην Σταυρούπολη.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια. Ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ.

Έχουν αυτό το θράσος γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Με το ρατσισμό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον φράκτη του Έβρου και τις «επαναπροωθήσεις» του Λιμενικού, την πολιτική της καταστολής, της φτώχειας και του σεξισμού. Με την κάλυψη του Μπογδάνου που στοχοποιεί νήπια προσφυγόπουλα, με την υπουργοποίηση των «μεταφασιστών» του ΛΑΟΣ κάνοντας ανοίγματα στην ακροδεξιά την ίδια στιγμή, μαζί με τα φιλικά της ΜΜΕ, νεκρανασταίνει την αντιδραστική θεωρία των «δυο άκρων» δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Με τους αγώνες μας στείλαμε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους αγώνες στη γειτονιά μας, στο Ηράκλειο, τους ξέρουμε πολύ καλά γιατί τους δίνουμε από τη πρώτη στιγμή της εμφάνισης των νεοναζί. Θα τους κλιμακώσουμε για να ξηλώσουμε την κυβερνητική πολιτική των αντεργατικών επιθέσεων, της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού που στρώνει το δρόμο στους φασίστες.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 3 μμ στην Ομόνοια.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!”

 

Ανακοίνωση της ΛΑΕ Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης: Η Οργάνωση Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη φασιστική επίθεση ομάδας παρακρατικών, στην αποψινή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου. Η επίθεση αυτή έγινε με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία εμφανίστηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Eίναι σε συνέχεια των αντιστοίχων στη Θεσσαλονίκη και αναδεικνύει τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την ανοχή που δείχνei στις φασιστικές συμμορίες. Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να αποτελέσει φραγμό στα σχέδια του φασισμού αλλά και όσων θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συμμορίες για να καταστείλουν τις διεκδικήσεις του λαού. Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα της ενότητας όλων των δημοκρατικών ανθρώπων.

 

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας:

“Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νέας Ιωνίας, καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την συντονισμένη εγκληματική δράση νεοναζιστικών ομάδων ενάντια σε συνδικαλιστές αριστερές οργανώσεις σπουδαστές και αντιφασιστικά κινήματα.
Στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης οι ακροδεξιοί προχώρησαν σε πογκρόμ ενάντια σε φοιτητικούς συλλόγους και αντιφασίστες που διαδήλωναν ειρηνικά. Χθές Κυριακή ακροδεξιοί πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη της Κ.Ν.Ε. και του Κ.Κ.Ε. με χοντρές αλυσίδες τραυματίζοντας τρία άτομα.
Χθές Κυριακή επίσης στην πλατεία του Ηρακλείου Αττικής χτύπησαν με οργάνωση συμμορίας μέλη και φίλους του ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και παρευρισκόμενους σε αντιφασιστική εκδήλωση,με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσαρα άτομα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ μη μπορώντας να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και την ρητορική διχασμού που έχει επιβάλει με τους εμβολιασμούς στηρίζεται στην ακροδεξιά.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ακροδεξιές φωνές ανταμείφθηκαν με υπουργικές θέσεις. Ο κ. Πλεύρης έγινε υπουργός Υγείας εφαρμόζοντας άμεσα την αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζομένους και ο κ. Βορίδης ανέλαβε να αλλάξει τους εκλογικούς συσχετισμούς με το νόμο για τις επόμενες εκλογές.
Μετά την ισχυροποίηση των ακραίων πολιτικών απόψεων και την επιλογή των ίσων αποστάσεων μέσα στη ΝΔ, αναζωπυρώθηκε η δράση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου σε όλη τη χώρα, σε σχολεία, σε πλατείες και σε χώρους εργασίας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας στη γειτονιά μας, το Ηράκλειο.
Δεν θα αφήσουμε τη κυβέρνηση της ΝΔ να κρύβει στις σκιές της τους ναζιστές δολοφόνους.
Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ”

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας: 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο   την συντονισμένη εγκληματική δράση νεοναζιστικών ομάδων ενάντια σε συνδικαλιστές αριστερές οργανώσεις, σπουδαστές και αντιφασιστικά κινήματα.

Στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης οι ακροδεξιοί  προχώρησαν σε πογκρόμ ενάντια σε φοιτητικούς συλλόγους και αντιφασίστες που διαδήλωναν ειρηνικά. 

Χθες Κυριακή  ακροδεξιοί πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη της Κ.Ν.Ε.  και του Κ.Κ.Ε. με χοντρές αλυσίδες τραυματίζοντας τρία άτομα.

Χθες Κυριακή  επίσης  στην πλατεία του Ηρακλείου Αττικής χτύπησαν με τη μορφή τάγματος εφόδου  μέλη και φίλους του ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και παρευρισκόμενους σε αντιφασιστική εκδήλωση αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ότι οι ακροδεξιές και φασιστικές ιδέες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έχουμε την υποχρέωση να φράξουμε το δρόμο του φασισμού .Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά.

Γνωρίζουμε καλά τη σημαίνει φασισμός,

Σημαίνει στέρηση συλλογικής ελευθερίας, άδικοι πόλεμοι και εκμετάλλευση. Σημάνει μίσος για το διαφορικό, ξενοφοβία ,ρατσισμό. Σημαίνει επιθέσεις σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους, μετανάστες, αντιφασίστες, κόμματα. κινήματα  και συλλογικότητες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.                   

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμούς στις φασιστικές αντιλήψεις.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε

Ο φασισμός δεν θα περάσει

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο Αττικής βίντεο φασιστική επίθεση : Ναζιστές χτύπησαν και γυναίκες! Διαρκές UPDATE

Σύλληψη στο Ηράκλειο Αττικής για τη φασιστική επίθεση : Αξιοποιήθηκε το οπτικό υλικό

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU