Ηράκλειο Αττικής – Γ.Γρηγοριάδης: Τον Απρίλιο του απαγόρευαν να ψηφίσει,τον Σεπτέμβριο έσπαγαν τα χέρια τους να τον χειροκροτούν…

Απίστευτη υποκρισία σε σχέση με τον Γ.Γρηγοριάδη

Οι παρεμβάσεις – “φωτιά” της Ειρήνης Κατσινοπούλου

Μετά τον Γεωργιάδη, κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής εμπιστεύονται τώρα και την… Τσι-Μενδώνη!

 

Ως από μηχανή Θεό εμφάνισαν την περασμένη Δευτέρα τον Γιώργο Γρηγοριάδη στελέχη της αντιπολίτευσης του δήμου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την υπόθεση του Κτήματος Φιξ.

Ήταν φανερό ότι όλη η συνέντευξη Τύπου, στην οποία όμως όπως είναι γνωστό δεν καλέστηκαν όλα τα τοπικά Μέσα (όπως το zonews.gr και αυτό μάλιστα την ώρα, που κάποιοι είχαν και… παράπονα(!) για τη στάση, λέει, κάποιων ΜΜΕ “που παραπληροφορούν”),  ήταν “στημένη” πάνω στις δηλώσεις που έκανε ο πρώην Δήμαρχος.

Στις δηλώσεις αυτές ο Γιώργος Γρηγοριάδης ανακοίνωσε την αλλαγή της στάσης του, σε σχέση μόλις με τον περασμένο Απρίλιο, σ’ ότι αφορά την θέση του για το πώς μπορεί να αποκτηθεί το Κτήμα Φιξ.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε συνταχθεί με τις θέσεις του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου», της δημοτικής παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής, και είχε δηλώσει πως ήταν υπέρ, ακόμη και ως έσχατη λύση, της λήψης δανείου από το δήμο Ηρακλείου, προκειμένου αυτός στη συνέχεια να αγοράσει το Κτήμα Φιξ.

Ωστόσο την περασμένη Δευτέρα, άλλαξε θέση και υποστήριξε ότι ο δήμος Ηρακλείου δεν πρέπει να πάρει δάνειο για να αποκτήσει το Κτήμα Φιξ και υποστήριξε ότι πιστεύει πως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα δώσει τα χρήματα που απαιτούνται στο υπουργείο Πολιτισμού, για να αγοράσει αυτό το Κτήμα Φιξ και να το δώσει τελικά προς χρήση στο δήμο Ηρακλείου.

Τόνισε δε, πως επιθυμεί να λειτουργήσει στο Κτήμα Φιξ η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, συμπληρώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει 7-8 εκ. ευρώ για 5.000 έργα τέχνης, η αξία των οποίων σήμερα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αυτά στις 6 Σεπτεμβρίου 2021. Είναι χαρακτηριστική η ένταση με την οποία χειροκροτήθηκε ο Γιώργος Γρηγοριάδης από κάποιους από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σε σημείο να υπάρχει και φόβος μήπως υπάρξει κάποιο… κάταγμα στα δάκτυλα.

Το λυπηρό όμως και προφανώς άκρως υποκριτικό, είναι πως αυτή η ένταση του χειροκροτήματος, δεν συμβαδίζει με κάποια άλλα γεγονότα που συνέβησαν μόλις τον Απρίλιο του 2021, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ήταν τότε που συζητιόταν το θέμα της λήψης δανείου από το δήμο Ηρακλείου και ο Γιώργος Γρηγοριάδης είχε την πρώτη άποψη που προαναφέραμε.

Τότε λοιπόν, για αυτούς που κόντευαν να πάθουν κάταγμα από το δυνατό χειροκρότημα της 6ης Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Γρηγοριάδης δεν ήταν ο από μηχανής Θεός, αλλά ένα περιττό βάρος, ένας αντίπαλος που έπρεπε να εξουδετερωθεί!

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι λοιπόν, του… απαγόρεψαν(!) τότε να ψηφίσει τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς ο Γιώργος Γρηγοριάδης δεν ήταν δυνατόν να συνδεθεί μέσω διαδικτύου στην τηλεδιάσκεψη. Μιλάμε για τέτοιο σεβασμό, απέναντι σε έναν πρώην Δήμαρχο…

Όπως σημειώσαμε και την περασμένη Δευτέρα, η νέα απόφαση του Γιώργου Γρηγοριάδη είναι σεβαστή, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που πάντα είχε οράματα για το Ηράκλειο και πάντα είχε πάθος σ’ αυτό που έκανε και πραγματικά ελπίζουμε το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα, όπως και αν αποκτηθεί τελικά το Κτήμα Φιξ.

Όμως, δεν είναι δυνατόν να μην θυμηθούμε και κάποια πράγματα τα οποία ναι μεν έχουν συμβεί στο Ηράκλειο πριν από 15 χρόνια, αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονα.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα, επικεφαλής για τον συντονισμό όσων από την αντιπολίτευση είναι κατά της αγοράς του Κτήματος Φιξ από το δήμο Ηρακλείου, είναι ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Μαστοράκος.

Μεταξύ άλλων, παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Μαστοράκος αφιέρωσε… ύμνους(!) στον Γιώργο Γρηγοριάδη. Γιατί η έκπληξη;

Γιατί πολύ απλά, δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει τι είχε γίνει το 2006. Τότε, ο Γιώργος Γρηγοριάδης κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο με ένα και μόνο σκοπό, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει παντού: Να συμβάλει στην ήττα του τότε Δημάρχου Γιώργου Μαστοράκου, ανεξαρτήτως ποιος άλλος θα γινόταν Δήμαρχος.

Μάλιστα το βασικό σύνθημα και η ονομασία της παράταξης του ήταν… απολύτως ξεκάθαρα: «Στόχος η ανατροπή (σ.σ. του Γιώργου Μαστοράκου)».

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τότε:

 

 

Από τον Στόχο λοιπόν να καταρρεύσει «η σχολή Μαστοράκου», φτάσαμε στους… ύμνους Μαστοράκου στον Γιώργο Γρηγοριάδη.

Αυτός ήταν, μεταξύ άλλων και ένας λόγος για την “έκρηξη”, της Ειρήνης Κατσινοπούλου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής το 2010 και το 2014, της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής, του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου» η οποία με αναρτήσεις της στο facebook έκανε λόγο για οπορτουνισμό.

 

Όπως αναφέρει, σχολιάζοντας τη φωτογραφία με το πάνελ από τη συνέντευξη Τύπου της περασμένη Δευτέρας “Η “σχολή Μαστοράκου” σε πλήρη σύνθεση. ‘Η αλλιώς, στον οππορτουνισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.

 

Στη συνέχεια επανέρχεται, γράφοντας “Ο όρος οπορτουνισμός (οππορτουνισμός) ή καιροσκοπισμός, είναι κοινωνικός και περισσότερο πολιτικός όρος που σχετίζεται με πολιτικές περιστάσεις. Με τη χρήση του όρου αυτού χαρακτηρίζεται κυρίως σκωπτικά η τακτική των πολιτικών κομμάτων κατά την οποία, στη πράξη, ακολουθείται κάποια υπέρ του δέοντος προσαρμογή, ή αναπροσαρμογή θέσεων επί των θεωρητικών αρχών τους κατά αναφυόμενες περιστάσεις, σε βάρος πάντα των πάγιων ιδεολογιών τους.

Ειδικότερα η χρήση της έννοιας αυτής υπερβαίνει σε βαθμό ή ξεφεύγει από τη λελογισμένη, ή καλώς εννοούμενη (και πολλές φορές απαραίτητη), προσαρμογή στην αντικειμενική πραγματικότητα, υπέρ των αρχών. Με τον καιροσκοπισμό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, υποδουλώνεται η ιδεολογία έναντι κάποιας σκοπιμότητας, σε βάρος των πάγιων αρχών.

Όταν λοιπόν κάποιος :

  1. έχει αναγάγει, επι δεκαετίες, σε βασικό εργαλείο πολιτικής ανάλυσης των δημοτικών πραγμάτων της πόλης το κλισέ “σχολή Μαστοράκου”
  2. έχει δηλώσει ότι ψηφίζει την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτήματος Φιξ με σύναψη δανείου, άσχετα εάν οι παρακαθήμενοι του αρνήθηκαν μετά βδελυγμίας να προσμετρηθεί η απο τηλεφώνου θετική ψήφος του .
  3. χωρίς την παραμικρή ενημέρωση (τουλάχιστον) της δημοτικής κίνησης με την οποία έχει εκλεγεί ή του κόμματος στο οποίο ανήκει, ενώ υποτίθεται ότι βρίσκονται (και το κόμμα και η δημοτική κίνηση) σε αναζήτηση τρόπων αξιοποίησης του Φιξ, δηλώνει σε συνέντευξη τύπου (!!!) τη βούληση του να στεγαστεί εκεί η Πινακοθήκη του και μάλιστα με τον όρο να συμμετέχει στο διηνεκές στο ΔΣ του φορέα που θα διαχειρίζεται το Φιξ μέλος της οικογένειας του.
  4. και όλα αυτά με την ένθερμη στήριξη (καπέλλωμα το λέγαμε στα παλιά χρόνια) του εκλεκτού του μπουμπούκου Αδώνιδος (γνωστού ως και πρωτομάστορα της πολιτικής κωλοτούμπας και ανεθρίαστης ψευδολογίας, Γιώργου Παπαδημητρίου.

και 5. όταν μπαίνει ενσυνείδητα στο κάδρο και φωτογραφίζεται με όλους εκείνους που ευθύνονται απολύτως για την επι δεκαετίες υπερχέωση του Δήμου Ηρακλείου και μάλιστα για φρου φρου και αρώματα ή ακόμα και απλά για να πληρώνει μισθούς όλου του προσωπικού του Δήμου, που είναι και το βασικό “επιχείρημα” όσων αντιτίθενται λυσσαλέα στην απαλλοτρίωση του Φιξ. Αλλά πείθονται ασμένως (πουλεγε και κάποιος μακαρίτης) απο τις σαπονόφουσκες του ¨αδωνι και της (τσι) Μενδώνη (την Ακρόπολη).

Βρείτε εσείς ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑΣΗ.

Θα περιμένω υπομονετικά”.

 

Τέλος, λίγη ώρα πριν έκανε μία ακόμη ανάρτηση (κοινοποιώντας στο τέλος ανάρτηση του Γιώργου Μαστοράκου που είχε γίνει τον Απρίλιο του 2021, για να δείξει την αναξιοπιστία και τα παιχνίδια που παιζόντουσαν διαχρονικά στην υπόθεση του Κτήματος Φιξ ) γράφοντας “Ο σοφός λαός μας λέει: μια του κλέφτη ( Ευαγ.Βενιζέλος), δυό του κλέφτη(Φανη Παλλη-Πετραλιά) τρεις (Αδωνις, Μενδώνη) και η κακή τους μέρα. Και κάποιοι, παθόντες υποτίθεται,  ξαναπιπιλίζουν την ίδια καραμέλα. Ε λοιπόν ΟΧΙ. Γκώσαμε απο θα,θα, θα…. Και για του λογου το αληθές ιδού:

 

Έτσι η Ειρήνη Κατσινοπούλου έβαλε και μία ακόμη διάσταση, σχετικά με την στάση κάποιων στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ, η οποία πράγματι έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Μετά την… εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνουν τα μέλη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Ανάπτυξης… Άδωνι Γεωργιάδη(!), τώρα έρχεται και η… εμπιστοσύνη τους στην υπουργό Πολιτισμού την… Λίνα Μενδώνη(!!!), γνωστή στο σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ως Τσιμενδώνη, λόγω του τσιμεντώματος της Ακρόπολης.

Και φυσικά εάν η εμπιστοσύνη αυτών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη προκαλεί πολλά ερωτηματικά, η εμπιστοσύνη τους στη Λίνα Μενδώνη, της υπόθεσης Λιγνάδη και της υπόθεσης τσιμέντωμα της Ακρόπολης, είναι κάτι που θα αποτελούσε εύκολα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο είναι μία πραγματικότητα.

Μιλάμε για την ίδια Μενδώνη (και όχι για… συνωνυμία) που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καν “να βλέπει μπροστά του” και ζητούσε με σφοδρότητα την παραίτησή της χωρίς δεύτερη κουβέντα, κυρίως για την υπόθεση Λιγνάδη και κατά δεύτερο λόγο για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, αλλά και για άλλα θέματα, όπως την μετακίνηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU