Ηράκλειο Αττικής: Μαζεύει -πάλι- παρατημένα αυτοκίνητα ο δήμος

Ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι ξεκίνησε και πάλι η απομάκρυνση παρατημένων αυτοκινήτων εξέδωσε ο δήμος Ηρακλείου. Οπότε, εάν έχετε παρατήσει κάπου το δικό σας, ενδέχεται να το… ψάχνετε. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ακόμα μια περίοδος της διαρκούς εκστρατείας απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης ξεκίνησε με την είσοδο του φθινοπώρου από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Τις προηγούμενες ημέρες το συνεργείο περισυλλογής απομάκρυνε οχήματα από τις οδούς: Κολοκοτρώνη, Ηλέκτρας Αποστόλου, Πολυτεχνείου, Αφροδίτης και Παρθενώνος ενώ οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλους δρόμους του Ηρακλείου, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αυτές, θυμίζουμε, είναι το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες και, ταυτόχρονα, χωρίς σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης. Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανή σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του από τον ίδιο. Σε περίπτωση που παρέλθει χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από το Νόμο, και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος έχει δικαίωμα να προβεί στην περισυλλογή, την απομάκρυνση και την ανακύκλωση του αυτοκινήτου.

Κάθε χρόνο συλλέγονται δεκάδες οχήματα από τους δρόμους του Ηρακλείου προκειμένου αφενός να μην αποτελούν σημεία ρύπανσης, να ελευθερώνονται θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των κατοίκων που κυκλοφορούν με άδεια και, φυσικά, να διευκολύνεται η κυκλοφορία των πεζών”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU