Ηράκλειο Αττικής – Νέα Ιωνία: Προχωράει η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

(Πηγή – capital.gr) – Προχωρούν οι διαδικασίες ωρίμανσης του διαγωνισμού για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέσω της οποίας θα διασυνδέεται η Αττική Οδός με την ΠΑΘΕ. Στόχος του υπουργείου είναι ο διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ να προκηρυχτεί μέσα στο 2021.

Ήδη προ ημερών ανακοινώθηκε η ανάθεση καθηκόντων επίβλεψης Τεχνικού Συμβούλου, για το έργο: “Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Δ/νσης Απαλλοτριώσεων Τοπογραφήσεων & Γεωπληροφορικής Δ25, στη σύνταξη, επικαιροποίηση – συμπλήρωση κτηματολογίων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ωρίμανσης για δημοπράτηση του έργου: ‘’Επέκταση λεωφόρου Κύμης

από την Αττική Οδό μέχρι τον Α/Κ με την Ε.Ο. Νο 1 (ΠΑΘΕ)’’””.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης αναμένεται να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο και άρα δεν θα μπουν διόδια.

Η επέκταση θα ξεκινάει από τον κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει μετά από 3,8 χλμ. στην Εθνικό Οδό, στον κόμβο Καλυφτάκη (Κάτω Κηφισιά).

Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση πολλών περιοχών από το Γαλάτσι και τη Νέα Ιωνία έως το Ηράκλειο, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι, ενώ θα διευκολύνει σημαντικά και την έξοδο της Αττικής Οδού προς Λαμία.

Αναφερόμενος προσφάτως στο έργο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι “το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η απεμπλοκή της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, από την ευρύτερη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, την οποία χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή το έργο έγινε δημόσιο και όχι μέρος της παραχώρησης”.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει περιλάβει το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης τόσο στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών (ΕΣΣΜ), όσο και – κυρίως – στο σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU