Ηράκλειο – Κόκκινη Ρωγμή: «ΟΑΚΑ ανοικτό σε όλο το λαό»

Την Τρίτη 20 Ιούλη, το απόγευμα, ο Μητσοτάκης μαζί με τον υφυπουργό αθλητισμού Αυγενάκη παρουσίασαν το νέο master plan “ανάπλασης” του ΟΑΚΑ (ΟΑΚΑ 2.0).

Η φιέστα ήταν σχεδόν μυστική, αφού τα πρώτα δημοσιεύματα που την ανέφεραν εμφανίστηκαν λίγες μόλις ώρες προτού αυτή λάβει χώρα. Μέσα στο χώρο του ΟΑΚΑ υπήρχαν περιπολικά, κλούβες με ΜΑΤ και αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι καθώς πλησίαζε η ώρα της φιέστας άρχισαν να μην επιτρέπουν στον κόσμο να μπαίνει στους ανοιχτούς χώρους του ΟΑΚΑ. Τόσο δημοφιλής αισθάνεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση – έχουν άλλωστε έρθει αντιμέτωποι με την κατακραυγή του κόσμου σε μια σειρά δήμους που έχουν τολμήσει το τελευταίο διάστημα να επισκεφθούν.

Στην είσοδο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα “Όχι στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ – Αθλητικό κέντρο δημόσιο και ελεύθερο για όλο τον λαό”. Την κινητοποίηση κάλεσαν οι αριστερές αντικαπιταλιστικές δημοτικές Κινήσεις του Μαρουσιού, Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου.

Οι κάτοικοι των περιοχών επισκέπτονται το ΟΑΚΑ για τη βόλτα και την άθλησή τους. Ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της καραντίνας, η εργατική τάξη και η νεολαία εκτίμησε ακόμα περισσότερο τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους που ήταν η μόνη διέξοδος.

Το master plan του Μητσοτάκη δεν έχει σκοπό να αναβαθμίσει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς όφελος μας. Σκοπό έχει να ξεπουλήσει αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστό γήπεδο μπάσκετ), να εντείνει την εμπορευματική δραστηριότητα της περιοχής και να ενοποιήσει τη ζώνη υπερτοπικών χρήσεων που απλώνεται από το Mall μέχρι τη Λ. Κηφισίας κι από κει μέχρι την Λ. Κύμης και το ΟΑΚΑ. Μέσα σε αυτό το πλάνο εντάσσεται και το Καζίνο και η υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη.

Ως Κόκκινη Ρωγμή θα συνεχίσουμε τη δράση ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ αλλά και όλες τις επιθέσεις σε βάρος των δημόσιων χώρων της πόλης μας, σε συντονισμό με τις κινήσεις πολιτών, τα δημοτικά σχήματα και τα εργατικά σωματεία του Ηρακλείου και των όμορων δήμων. Καλούμε όλες και όλους να παλέψουμε μαζί ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU