Ηράκλειο – Νίκος Μπαρμπούνης: Ο Δήμαρχος προτείνει δάνειο σχεδόν 7 εκατομμυρίων για το κτήμα Φιξ

Με την επιλογή Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος για τη σύναψη δανείου με σκοπό την απαλλοτρίωση του κτήματος ΦΙΞ ξεκινά η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής.

Παραβλέποντας επιδεκτικά και αυταρχικά κάθε άλλη πρόταση που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα στα παρελθόντα Δημοτικά Συμβούλιο, ο Δήμαρχος έρχεται να επιβάλει χαράτσι ποσού περίπου έξι μίση (6,5) εκατομμυρίων ευρώ δωδεκαετούς και πλέον διάρκειας στους κατοίκους του Ηρακλείου.

Ως άλλος φοροεισπράκτορας δεσμεύει βάσει των όρων των τραπεζών το 50% από τα έσοδα του ΤΑΠ και το 25% από τα έσοδα του Δημοτικού Φόρου για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου για την απαλλοτρίωση του κτήματος ΦΙΞ. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα δώδεκα έως δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια ο προϋπολογισμός για έργα συντήρησης σχολείων, ασφαλτοστρώσεις, για έργα πρασίνου, επισκευές δρόμων και πεζοδρομίων, υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας, για  πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και για παροχές υγείας περιορίζεται στο μισό.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, προτεραιότητα του Δημάρχου είναι η υστεροφημία του. Καμιά πρόνοια και καμιά πρόβλεψη για εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και τη διαχείριση κρίσεων.

Με ένα δάνειο πάνω από 1.000.000€ να βαρύνει ήδη τις πλάτες του Δήμου Ηρακλείου για την τοποθέτηση LED, η διοίκηση του Δήμου μας προτάσσει ως καλύτερη λύση για την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ ένα ακόμα δάνειο ποσού 6.163.701,00€ ή 6.282.342,36€ ή 6.730.548,10€. Αυτές είναι οι επιλογές που έχουμε να ψηφίσουμε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι το γεγονός  ότι παρά την τεράστια οικονομική επιβάρυνση που θα επέλθει στον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου, οι Ηρακλειώτες και πάλι δεν θα μπορέσουν να «απολαμβάνουν» το Κτήμα ΦΙΞ, μιας και δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα.

Η εμμονή του Δημάρχου απλά θα φορτώσει ένα ακόμα χρέος στις πλάτες των κατοίκων. Και όλα αυτά για ένα «πουκάμισο αδειανό» (Γιώργος Σεφέρης).

Το παραδοξότερο όλων βέβαια είναι ότι στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος φέρνει δυο θέματα για χαρακτηρισμό χώρων ως Κοινοχρήστων- Χώρων Πρασίνου προκειμένου να κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησής τους στο Πράσινο Ταμείο. Αλλά για το ήδη χαρακτηρισμένο ως Κοινόχρηστο Χώρο Πρασίνου, κτήμα ΦΙΞ  δεν κατατίθεται καμιά πρόταση χρηματοδότησης για την αγορά του, όπως άλλωστε έχουμε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Νίκος Μπαρμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU