Ηράκλειο Αττικής: Ανακοίνωση του Ν.Μπαρμπούνη για τη νέα θέση της κεντρικής λαϊκής αγοράς

Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις
για τη νέα θέση της κεντρικής λαϊκής αγοράς Ηρακλείου.

Ηράκλειο,  15 Ιουνίου 2021

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επαγγελματίες σχετικά με την αλλαγή θέσης της Κεντρικής Λαϊκής Αγοράς στο Ηράκλειο.

Τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπαρμπούνη οι επαγγελματίες αλλά και οι καταναλωτές τους οποίους συνάντησε στην κεντρική λαϊκή αγορά της πόλης, την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Ο λόγος είναι η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής περί αλλαγής οριοθέτησης της λαϊκής αγοράς, σε άλλο δρόμο γεγονός το οποίο θεωρούν ότι θα προκαλέσει ποικίλα προβλήματα και κυκλοφοριακής συμφόρησης και επιβάρυνσης της ζωής των μονίμων κατοίκων και θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Μπαρμπούνης συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για αρκετή ώρα και η αλήθεια είναι ότι οι ανησυχίες που του εξέφρασαν τον βρίσκουν σύμφωνο. Για το λόγο αυτό προτείνει «να αναβληθεί η μεταφορά της Λαϊκής για ένα μικρό χρονικό διάστημα και να ζητηθεί από τους Μελετητές που συντάσσουν το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) να μας προτείνουν τη βέλτιστη λύση, βάσει των επιστημονικών δεδομένων που εξάγουν από τις μετρήσεις επιβάρυνσης που έχουν ήδη εκπονήσει. Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι οι κάτοικοι υφίστανται σημαντική επιβάρυνση αλλά η προτεινόμενη μετακίνηση είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Στη νέα θέση της λαϊκής το οδόστρωμα δεν είναι σε ευθεία,  υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες και επιχειρήσεις, ένα super market, καθώς και δύο μεγάλα σχολεία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν προσδιορίζουν ως κατάλληλη τη νέα θέση της λαϊκής», τονίζει ο κ. Μαρμπούνης.

Ένα ακόμα παράδοξο σε σχέση με τις λειτουργίες και τις διαδικασίες του Δήμου είναι ότι ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε ανακοίνωση προς τους επαγγελματίες και παραγωγούς για αλλαγή της θέσης της λαϊκής, απόφαση της Περιφέρειας δεν υπάρχει ακόμα. Μόλις, σήμερα Τρίτη, συνεδρίασε εξ αποστάσεως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να ψηφίσει το θέμα. Ο Δήμαρχος ως άλλος Προφήτης γνωρίζει φυσικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Αρμόδιας Επιτροπής αλλά και την Απόφαση της Περιφέρειας. Επιπλέον, οι αντιδράσεις των άμεσα ενδιαφερομένων καμιά βαρύτητα δεν έχουν.

Νίκος Μπαρμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηρακλείου Αττικής

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU