Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Κέφι, χορός και χαμόγελα στο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2023

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή για να ξεφαντώσουν και να γιορτάσουν τις φετινές Αποκριές, στο Καρναβάλι που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής Με αφετηρία από τη λεωφόρο Ηρακλείου, η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλικών γκρουπ από ομάδες των σχολείων, των συλλόγων αλλά και παρέες της πόλης διέσχισε την πόλη για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου στήθηκε κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική και κεράσματα. Στο πέρασμά τους, οι καρναβαλιστές παρέσυραν και τους θεατές της παρέλασης, για να γίνουν όλοι μια παρέα, όλη η πόλη μια γιορτή.

Θέμα του φετινού Καρναβαλιού το ελληνικό σινεμά. Έτσι, τα γκρουπ εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στολές και δρώμενα από κλασσικές, αγαπημένες ταινίες όπως Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, η Αλίκη στο Ναυτικό, τα Κίτρινα Γάντια, Γοργόνες και Μάγκες, η Νεράιδα και το Παλικάρι κ.α. Την παρέλαση παρουσίασαν οι γνωστοί ηθοποιοί, Σπύρος Μπιμπίλας και Ελένη Φιλίνη.

«Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι επέστρεψε για να ενώσει όλη την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή που έφερε το χαμόγελο στο πρόσωπο μικρών και μεγάλων, ένα χαμόγελο που τόσο μας είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω όμως, ότι με τη διάσταση που δώσαμε στο φετινό Καρναβάλι, με το κέφι και το ξεφάντωμα, αναπληρώσαμε αυτή την περίοδο. Αφήνουμε πίσω τις αρνητικές αναμνήσεις και κοιτάμε τα καλύτερα που είναι μπροστά μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας στο Δήμο, στο Τμήμα Πολιτισμού αλλά και σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, που δούλεψαν για να γίνει το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2023. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα για τα Κούλουμα μέσα στο Κτήμα Φιξ αλλά και του χρόνου, στο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2024», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Μαίρης Ιγγλέση.

Άλμπουμ με φωτογραφίες από το Καρναβάλι είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο:

https://photos.app.goo.gl/jf1RzByGzFqY2Tud8

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU