Ηράκλειο Αττικής: Συνεχίζονται οι αναπλάσεις 17 πλατειών & παιδικών χαρών – Έτοιμες 2 ακόμη

Στη δημοσιότητα έδωσε ο δήμος Ηρακλείου στοιχεία από την εξέλιξη των αναπλάσεων πλατειών και παιδικών χαρών. Αυτή την φορά, σειρά είχαν η Πλατεία Μακεδονίας και  η παιδική χαρά Αγίου Γεωργίου.

Όπως σημειώνεται, με την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση στους πολίτες της πλατείας Μακεδονίας συνεχίζεται η εκστρατεία της «αστικής ανάπλασης» 17 πλατειών και παιδικών χαρών σε διάφορα σημεία της πόλης, εκστρατεία που τους τελευταίους μήνες εκπονεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τονώσει το πράσινο και να ομορφύνει περισσότερο τις γειτονιές.

Πλατεία Μακεδονίας

Ομοίως, ανακαινίστηκε πλήρως ακόμα μια παιδική χαρά, αυτή δίπλα στον Άγιο Γεώργιο στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου, αναμένοντας πλέον την απαιτούμενη πιστοποίηση από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου για να ανοίξει ξανά τις πόρτες της για τα παιδιά της γειτονιάς.

Παιδική χαρά Αγίου Γεωργίου

Για τις πλατείες το πρόγραμμα των έργων προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προσθήκη φυτών, την τοποθέτηση γκαζόν, την εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων ποτίσματος και την ανανέωση της αστικής υποδομής (παγκάκια, φωτισμός κτλ).

Στις δε παιδικές χαρές αλλάζουν τα όργανα, τα παιχνίδια και, όπου χρειάζεται, ο λοιπός εξοπλισμός όπως ο τάπητας, τα καθίσματα κοκ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχες παρεμβάσεις στην περιοχή της Καναπίτσας ενώ συνεχίζονται και αυτό, και το επόμενο διάστημα στις υπόλοιπες γειτονιές του δήμου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του ο δήμος Ηρακλείου αναφέρει ότι το πρόγραμμα αφορά τις περιοχές: πάρκο οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Μενελάου και Τερτσέτη, πλατεία 25ης Μαρτίου, πλατεία Ελευθερίας – Παπαφλέσσα, κοινόχρηστος χώρος Σωκράτους και Χλόης, πλατεία Μακεδονίας, πάρκο οδού Πεύκων, παιδική χαρά Μουσών και Κουντουριώτη, παιδική χαρά Πρασίνου Λόφου (σκεπαστό Αττικής οδού), παιδική χαρά Κολοκοτρώνη και Τριπόλεως, παιδική χαρά Κολοκοτρώνη και Βίτσι, παιδική χαρά Αγίου Λουκά, παιδική χαρά Νυμφών και Ήρας, παιδική χαρά Βούλγαρη και Αμοργού, παιδική χαρά Χρυσανθέμων και Ελπίδος, παιδική χαρά Μενελάου και Τερτσέτη, παιδική χαρά Καζαντζάκη και Λογοθετίδη, παιδική χαρά Σωκράτους και Χλόης, παιδική χαρά Γράμμου και Σπύρου Μελά, παιδική χαρά Ποσειδώνος .

«Ομορφαίνουμε τις πλατείες μας, βελτιώνουμε τις παιδικές χαρές. Κάνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας πιο ωραία, πιο πράσινη. Το Ηράκλειο πόλη που αξίζει να ζεις, πόλη που είναι, όπως πάντα λέω, το μεγάλο μας σπίτι. Συνεχίζουμε θετικά, συνεχίζουμε με έργο, προχωράμε έως ότου οι δημότες μας να έχουν στη διάθεσή τους τις καλύτερες υποδομές», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU