Χρήστος Κανλής: Η απάντηση στη Δήμαρχο Ν.Ιωνίας για τα όσα έγιναν στο Παναιτώλιο

Προς την κα. Δήμαρχο Νέας Ιωνίας – Κα. Δήμαρχε, υπηρετώ τα κοινά της Νέας Ιωνίας πάνω από δέκα χρόνια με την ταυτότητα του αιρετού αυτοδιοικητικού, προσπαθώντας να εκφράσω τα κινήματα που έχουν ως πυρήνα τα δικαιώματα των ανθρώπων, τις διεκδικησεις της εργατικής τάξης, την ηθική της αριστεράς και τους αγώνες για το περιβάλλον.

Σαν άνθρωπος τοποθετούμαι με απόλυτο τρόπο, απέναντι στη βία, τη χυδαιότητα, το ψέμα και τις προσβολές και σε όσους εκφράζουν τέτοιες πρακτικές.

Τοποθετούμαι απέναντι και σε εκείνους  τους πολιτικούς αξιωματούχους που με χυδαιότητα προκαλούν βία όταν  με αποφάσεις τους δεν στηρίζουν λαϊκά επίδικα και όταν πράττουν υποκινούμενοι από μισαλλοδοξία και προσωπικό συμφέρον.

Κα. Δήμαρχε, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικό για τις δημοκρατικές παραδόσεις της Νέας Ιωνίας να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να επικρατήσουν η επικοδομητική κριτική για τα πεπραγμένα της διοίκησης σας και φυσικά  το πρόγραμμα όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Η επιλογή σας να διοργανώσετε επίσημη εκδήλωση του Δήμου μας, στον Παναιτώλιο της Αλσούπολης, με έξοδα του δημοτικού προϋπολογισμού (ΑΔΑ: ΨΡ5ΗΩΚΥ-ΟΕΛ), ΨΡ5ΗΩΚΥ-ΟΕΛ λίγες μόλις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές χωρίς να προσκαλέσετε τις δημοτικές παρατάξεις είναι κίνηση σε αναντιστοιχία με τις δημοκρατικές παραδόσεις της Νέας Ιωνίας και δυναμιτίζει τις συνθήκες υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Στο ίδιο πνεύμα και μήκος κύματος εκδόθηκε έντυπο του δήμου, με χρήματα του δήμου το οποίο χρησιμοποιείται στην προεκλογική σας εκστρατεία. Νόμιμο μπορεί να είναι, αλλά πόσο ηθικό;

Ο δημοτικός προϋπολογισμός δεν αποτελεί εργαλείο της παράταξης σας. Η επίδειξη εξουσίας από πλευράς σας φανερώνει την καθεστωτική αντίληψη που επικρατεί στο δήμο αυτή την τετραετία και διαμορφώνει πολιτική κουλτούρα σε αντίθετη κατεύθυνση από τον πολιτικό μου χαρακτήρα.

Κα. Δήμαρχε, όχι μόνο χρησιμοποιήσατε δημοτικά χρήματα για να οργανώσετε προεκλογική εκδήλωση προσπαθώντας να κρυφτείτε από το θεσμό της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και όταν οι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν μπροστά σας, τους αγνοήσατε, δεν αναφέρατε την παρουσία τους όπως ορίζει το πρωτόκολλο και προσπαθήσατε να τους στερήσετε το λόγο.

Χαρακτηρίσατε το αίτημα τους να χαιρετίσουν την εκδήλωση ως βίαιη εισβολή.

Το πρόσωπο του Δημάρχου οφείλει να σέβεται τον ίδιο το θεσμό του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβούλου.

Ήταν υποχρέωση σας να παρέμβετε προσωπικά και να δώσετε το λόγο στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ώστε να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό στη δημοτική εκδήλωση.

Αυτό υποδεικνύει ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός στη δημοκρατία.

Αντί αυτού, ο θεσμός του Δημάρχου περιορίστηκε σε θλιβερή παρουσία πίσω από τα μικρόφωνα που όπως φάνηκε και από τα βίντεο (https://bit.ly/44QSsE5), παρατηρούσε, δίπλα στους στρατευμένους σας για τις “ειδικές αποστολές”, να  προπηλακίζουν την κ. Κατημερτζή και τον κ. Βανδώρο που έχουν γράψει και εξακολουθούν να γράφουν μαζί με όλους εμάς, την δικιά τους ιστορία στη Νέα Ιωνία. Ειδικά η κ. Κατημερτζή έχει μακρά πορεία στους δημοκρατικούς κοινωνικούς αγώνες και καμία απειλή δεν μπόρεσε να σταματήσει αυτή την πορεία ακόμα και την περίοδο της Χούντας και της ταραγμένης Μεταπολίτευσης.

Κα. Δήμαρχε, στιγμές πριν, την άνανδρη επίθεση, συνομιλούσατε με τον φυσικό αυτουργό των προπηλακισμών πίσω ακριβώς από τα θύματα.

Δεν επιδιώξατε καν να σταματήσετε την εκτροπή.

Τέτοιες επιθέσεις συναντώνται μόνο σε ακροδεξιούς χώρους ή χώρους της νύχτας όπου ο ανθρωπισμός, η ενσυναίσθηση και η πολιτική λιώνουν καθώς επικρατεί ένα μίγμα μίσους και βίας.

Κα. Δήμαρχε, η βραδιά της 15ης Σεπτεμβρίου στο Παναιτώλιο ήταν μια βραδιά εκτροπής για την πόλη, τη δημοκρατία και εσάς προσωπικά. Έγινε πολύ περισσότερο επικίνδυνη με την επιθετική ανακοίνωση που εκδώσατε σε μια προσπάθεια σας να αντιστρέψετε την αντικειμενική πραγματικότητα.

Η 15η Σεπτεμβρίου, στο χαρτιά αναφέρεται Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας δεν στάθηκε στο ύψος που επιβάλλει ο θεσμός.

Κα. Δήμαρχε, καταφέρατε να μετατρέψετε το ροζ χρώμα σε μαύρο σαν κακός αλχημιστής.

Χρήστος Κανλής,

Επικεφαλής “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”  και υπ. Δήμαρχος

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU