Νέα Ιωνία: Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ταξίδεψε και στην Αλεξανδρούπολη

Την Έκθεση “1919-1922: Εκατό Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή”, έστησαν ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. (Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού) του Δήμου Νέας Ιωνίας Λουκάς Χριστοδούλου, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απογόνων Μικρασιατών Ελλήνων Ν. Έβρου «Νικηφόρος Βλεμμύδης», στην Αλεξανδρούπολη, στο πανέμορφο κτίριο του Νομαρχείου Έβρου, το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 7.30 tτο βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων. Μετά τον αγιασμό και την περιήγηση στο χώρο της έκθεσης, ο Πρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου πραγματοποίησε ομιλία σε διπλανή αίθουσα για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919 – 1923, που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Επ’ ευκαιρία ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., κλήθηκε την  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΕΛΤΑ του Έβρου στην ενημερωτική απογευματινή εκπομπή των Κατερίνας Καλεντερίδου και Παύλου Μιχαηλίδη, όπου με τη συμμετοχή της Γραμματέας του συλλόγου Νάντιας Μαλακόζη συζήτησαν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Βασίλη Ναζλή και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης, αφού πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση του συλλόγου το 2015.

Ελπίζουμε η εν λόγω έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU