“Μάχη” του δήμου Ηρακλείου στο ΣτΕ για την επέκταση της Κύμης

Σήμερα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του δήμου Ηρακλείου, για το θέμα της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης, με τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπάμπαλο να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει το έργο να έχει δυσμενείς  επιπτώσεις στους κατοίκους και γενικά στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση το τμήμα που θα περνάει από το Ηράκλειο να γίνει σκεπαστό και η διοίκηση του δήμου Ηρακλείου προσέφυγε σχετικά στο ΣτΕ.

Επέκταση Κύμης
Εκεί που σταματά η Κύμης στην Πλαπούτα στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος έχει δηλώσει σχετικά ότι «ο δήμος είναι σαφώς υπέρ του έργου της διάνοιξης – επέκτασης της λεωφόρου Κύμης, καθώς η σχεδιαζόμενη επέκταση της Κύμης έως την Εθνική Οδό αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τους δρόμους της πόλης από τη διαμπερή κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο όπως έχει αποφανθεί ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμος Ηρακλείου διεκδικεί να επεκταθεί η Κύμης με σκεπαστό το κομμάτι της συνέχειας της λεωφόρου που θα διέρχεται από το Ηράκλειο ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης στο σημείο.

Λέμε ναι στη διάνοιξη της Κύμης γιατί είναι ένα έργο που θα γλυτώσει την πόλη μας από δεκάδες χιλιάδες οχήματα διαμπερούς κυκλοφορίας που σήμερα περνάνε μέσα από τον αστικό ιστό.

Ζητάμε, όμως, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το τμήμα που περνάει από το Ηράκλειο να γίνει σκεπαστό, ώστε να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου, παιδική χαρά ή και χώρους αθλητισμού στην επιφάνεια. Πάντα πολεμάμε για το βέλτιστο, για κάνουμε το Ηράκλειο ακόμα καλύτερο».

Όπως υπογραμμίζει «δεν θα επιτρέψω το έργο να έχει δυσμενείς  επιπτώσεις στους κατοίκους και γενικά στην περιοχή».

Τι αφορά το έργο

Όπως αναφέρει το ypodomes.com, «αυτή τη στιγμή η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, ως τμήμα της υφιστάμενης Αττικής Οδού, είναι το σημαντικότερο οδικό έργο στην Αττική.

Με το έργο θα υλοποιηθεί ένα οδικό bypass στο “δύσκολο” τμήμα της Αττικής Οδού και θα αποσυμφορηθεί η έξοδος Μεταμόρφωσης η οποία σηκώνει όλο το βάρος των μετακινήσεων από/προς την Λεωφόρο Κηφισού.

Επέκταση Κύμης

Πρακτικά είναι η πρώτη επέκταση με την οποία η  Αττική Οδός, 19 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της μεγαλώνει και αφορά στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης από τον ομώνυμο ανισόπεδο κόμβο μέχρι την Εθνική Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη στη Λυκόβρυση, δίνοντας εναλλακτική όδευση στους χρήστες του άξονα.

Αποτελεί επίσης το πρώτο πολύ μεγάλο οδικό έργο για την Αττική, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται ένα νέο πρόγραμμα επεκτάσεων για τον αστικό αυτοκινητόδρομο με την Σήραγγα Ηλιούπολης που θα συνδέσει την Λ.Κατεχάκη με την Λ.Βουλιαγμένης, την επέκταση μέχρι το Λιμάνι της Ραφήνας και την επέκταση μέχρι το Λιμάνι του Λαυρίου”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU