Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ – Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Ν. Ιωνίας.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για τον Αθλητισμό που αξίζει στο λαό και τη νεολαία του δήμου μας.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αντιπροσωπειών των Κομματικών Οργανώσεων Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ με τους προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του ΑΟ Ν. Ιωνίας, του Ομίλου Φιλάθλων Ν. Ιωνίας (ΟΦΝΙ), του ΑΓΣ «Ανατολή» Ν. Ιωνίας, του ΑΓΣ «Ίκαρος» Ν. Ιωνίας, του ΠΑΟ Αλσούπολης και της ΑΕ Ελευθερούπολης.

Μέσα από τις συναντήσεις αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα των ελάχιστων  αθλητικών υποδομών της Ν. Ιωνίας, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 1000 και πλέον αθλητών των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων, όπως και  του λαού και της νεολαίας της περιοχής που τις χρησιμοποιεί καθημερινά για να αθλείται.

Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση του δημοτικού σταδίου της Ν. Ιωνίας, όπου σε αυτό προπονούνται καθημερινά και ταυτόχρονα εκατοντάδες αθλητές όλων των αθλημάτων, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Επίσης και οι λιγοστές και ανεπαρκείς βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως στην Αλσούπολη που το γηπεδάκι ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τους δεκάδες αθλητές αλλά και στον Άγιο Γεώργιο όπου το γηπεδάκι είναι κακοσυντηρημένο σε σημείο που ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών τίθεται σε κίνδυνο.

Όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ερασιτεχνικών σωματείων, τόνισαν ότι είναι εξοργιστικό να μην έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες απομάκρυνσης του σταθμού των δημοτικών απορριμματοφόρων από το στάδιο με μία λύση που να εξυπηρετεί συνολικά τους εργαζόμενους, το λαό και τα σωματεία της πόλης. Αυτό θα συνέβαλε να αξιοποιηθεί ο χώρος για την δημιουργία βοηθητικών εγκαταστάσεων για όλα τα αθλήματα.

Στο επίκεντρο τέθηκαν και οι εικόνες εγκατάλειψης του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου στα Πευκάκια, που βρίσκεται κυριολεκτικά σε κίνδυνο η υγεία των εκατοντάδων αθλητών που το χρησιμοποιούν καθημερινά, καθώς λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης του παρκέ οι σοβαροί τραυματισμοί είναι συχνό φαινόμενο. Όπως και τα απαρχαιωμένα αποδυτήρια και τουαλέτες, οι κερκίδες όπου έχουν φωλιάσει μέχρι και ποντίκια, η έλλειψη κλιματισμού και ιατρείου.

Μπροστά στα οξυμένα αυτά προβλήματα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή, η περιφέρεια αλλά και όλες οι δημοτικές αρχές της Ν. Ιωνίας, για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, διαχρονικά πετάνε το «μπαλάκι των ευθυνών» ο ένας στον άλλον, εμπαίζοντας τους συλλόγους και τον λαό της περιοχής. Την ίδια στιγμή τα προβλήματα όχι μόνο  παραμένουν αλλά και καθημερινά  μεγαλώνουν. Αυτό επιβεβαίωσε άλλωστε και η απάντηση της κυβέρνησης σε πρόσφατη ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο, ότι δηλαδή αυτό βρίσκεται στην αρμοδιότητα του δήμου και ότι ουδέποτε έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα χρηματοδότησης που να αφορά στην αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών των εν λόγω εγκαταστάσεων, όταν ο δήμος βεβαίωνε για το αντίθετο. Άρα όλοι τους είναι συνένοχοι στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Αναδείχτηκε επίσης, ότι ενώ παραδίδονται οι ελεύθεροι χώροι για να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με αστραπιαίες διαδικασίες αυτό δεν γίνεται όταν αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Τελευταίο παράδειγμα η επικείμενη μετεγκατάσταση του καζίνου της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη, στα σύνορα των δήμων Αμαρουσίου και Ν. Ιωνίας.  Κατά τα άλλα ο χώρος της ΕΡΙΟΤΕΚ παραμένει αναξιοποίητος και κινδυνεύει να χαθεί, ενώ το ίδιο περίπου ισχύει και για τον χώρο του πρώην ανθρακωρυχείου στην Αλσούπολη.

Σημειώθηκε ότι είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ στην Βουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι της Ν. Ιωνίας καθώς και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθεί αυτή η προσπάθεια ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα αλλά και στην έλλειψη των αθλητικών υποδομών της πόλης. Οι αθλητικοί σύλλογοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για την συνεχή και αδιάλειπτη ανάδειξη των προβλημάτων τους.

Όλοι συμφώνησαν τέλος πως  η πίεση και οι αγωνιστικές διεκδικήσεις που   ασκούν οι σύλλογοι, οι εκατοντάδες αθλητές και οι προπονητές των συλλόγων, οι  γονείς και όλος ο λαός της περιοχής,  μπορεί, όπως έχει αποδειχτεί,  να φέρει αποτελέσματα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU