Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον ΕΦΚΑ Ν. Ιωνίας και στον ΟΑΕΔ

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Κατιμερτζόγλου και Θοδωρή Χαμαλίδη.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, αλλά και τους ασφαλισμένους για την ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Ν. Ιωνία στην Αγία Παρασκευή, αλλά και για την λαϊκή κινητοποίηση που οδήγησε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγώνα και επαγρύπνηση για όλα τα ζητήματα, όπως την δυσβάσταχτη ακρίβεια, το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Ανέδειξαν πως η χώρα μας μπλέκει σε πολύ επικίνδυνους δρόμους, με την άμεση εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τον «ηγετικό ρόλο» που η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Τόνισαν πως η απεργία στις 28 Φλεβάρη που ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία είναι ένας σημαντικός σταθμός στον αγώνα του λαού για αξιοπρεπείς μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, υγεία και παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, τόνισαν.

Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους ανέδειξαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τους καθηλωμένους μισθούς και την καθημερινή αγωνία για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπαν, «κάθε 15 τελειώνει ο μισθός και μετράμε και το ευρώ».

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κατήγγειλαν πως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το πρόβλημα της στατικότητας του κτηρίου, όμως όλοι οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν βάζοντας σε κίνδυνο τους υπαλλήλους και τους ασφαλισμένους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν πως θα φέρουν το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα απαιτήσουν να γίνει άμεσα ο απαραίτητος αντισεισμικός έλεγχος.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον υπό ανακατασκευή 5ο παιδικό σταθμό.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU