ΚΚΕ: “Η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία έστειλε το μήνυμα: Μόνοι τους και ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!”

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ στην περιοχή ήταν η προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ΚΟ Νέας Ιωνίας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας, το Σάββατο, στη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού, σαλπίζοντας μήνυμα αισιοδοξίας μπροστά στις επικείμενες εκλογικές μάχες.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Παφίλης και χαιρέτησαν η Αφροδίτη Κτενά, πανεπιστημιακός και υποψήφια με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανάμεσα σε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Βασίλης Παρασκευόπουλος, Ντιάνα Λιάκου, Έλενα Μποτζιολή και Βούλα Τσίγκα, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-74 Σπύρος Χαλβατζής, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κ.ά.

Να γίνει κριτήριο ψήφου για τον κόσμο η στάση όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων απέναντι στην ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της, κάλεσε η Αφροδίτη Κτενά, που ανέβηκε πρώτη στο βήμα της συγκέντρωσης και θυμίζοντας κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες για την Παιδεία, σημείωσε:

«Πέφτουν ταβάνια σε σχολεία και σχολές και λέμε ευτυχώς δεν ήταν κανείς από κάτω. Πλημμυρίζουν νηπιαγωγεία και τα παιδάκια βγαίνουν έξω με αυτοσχέδιες γέφυρες χάρη στην ευρηματικότητα των δασκάλων τους. Ενας φοιτητής έπεσε από το περβάζι παραθύρου στο ΑΠΘ γιατί δεν έβρισκε αλλού θέση να καθίσει. Πόσα σχολεία κάνουν μάθημα σε κοντέινερ; Να μη μιλήσουμε για τη ζητιανιά για λίγο πετρέλαιο θέρμανσης κάθε χρόνο… Κατά τ’ άλλα, μιλάμε για έξυπνα και πράσινα κτήρια. Κι ακόμα δεν έχουμε αντιμετωπίσει στοιχειώδη προβλήματα, όπως είναι οι έλεγχοι στατικότητας – στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης – ή τα αντιπλημμυρικά και η αποχέτευση, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ασφαλείς, ποιοτικούς, καθαρούς χώρους εκπαίδευσης. 

Είναι άραγε ζήτημα ανικανότητας; Οχι είναι ζήτημα επιλογής. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων, ενός κράτους που δεν είναι δικό μας, που λειτουργεί για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους επενδυτές. Και που ό,τι δεν τους φέρνει κέρδη δεν το ιεραρχούν ως ανάγκη. Κι ας είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ, βασική ανάγκη. Κι ας προέρχεται το 95% των εσόδων του κράτους από τους φόρους μας – τι επιστρέφει σε μας;», έθεσε το ερώτημα καλώντας τον κόσμο να προβληματιστεί.

Στη συνέχεια ο Πέτρος Αλέπης, μίλησε για το πώς αντανακλώνται μια σειρά γενικότερα προβλήματα στην περιοχή, αλλά προκάλεσε και συγκίνηση κάνοντας αναφορά στις αγωνιστικές της παραδόσεις:

  • «Είμαστε στη γειτονιά της προσφυγιάς. Συμπληρώνονται 100 χρόνια φέτος από όταν δημιουργήθηκε η Νέα Ιωνία από τους παππούδες μας, που τώρα διάφοροι υποκρίνονται και τάχα συγκινούνται, τότε όμως οι πρόγονοί τους, τους έλεγαν “τουρκόσπορους” και άφησαν τις περιοχές ρημαγμένες και μόνο χάρις τον λαϊκό αγώνα μπόρεσαν να επιβιώσουν.
  • Είμαστε στη γειτονιά του Μπλόκου της Καλογρέζας. Στη γειτονιά που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ έγραψαν χρυσές σελίδες αγώνα και θυσίας κόντρα στους ναζί και στους συνεργάτες τους.
  • Στη γειτονιά των Ποδαράδων, του Μάντσεστερ της Ελλάδας όπως λέγονταν, λόγω των δεκάδων εργοστασίων και των χιλιάδων εργατών και εργατριών που δούλευαν εδώ. “Δεν έχει πάρκα και ψηλά σκαλιά, μόνο εργαστήρια και αργαλειά” λέει το δημοτικό τραγούδι για τον δήμο μας.
  • Στη γειτονιά του ανθρακωρυχείου, των μεγάλων ταξικών αγώνων, των κινημάτων για να φτιαχτούν σχολεία, να μείνουν ορισμένοι ελεύθεροι χώροι όπως το Παναιτώλιο.

Δεν είμαστε άκαπνοι δηλαδή εδώ πέρα. Γι’ αυτό το ποσοστό του Κόμματός μας εδώ είναι πάντα από τα πιο μεγάλα στην Αττική. Γι’ αυτό στις 21 Μάη θα το μεγαλώσουμε κι άλλο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κεντρικός ομιλητής στη μεγάλη συγκέντρωση ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, που μεταξύ άλλων κάλεσε:

«Να ψηλώσει το ΚΚΕ, να ψηλώσει ο λαός και να κοντύνουν τα πόδια όλων αυτών που κυβέρνησαν. Αυτών που είναι υπεύθυνοι για την άθλια ζωή μέσα στο άγχος της επιβίωσης που περνούν τα λαϊκά στρώματα. Αυτών που με απύθμενο θράσος ισχυρίζονται πως έσωσαν τη χώρα και τώρα υποκρίνονται πως με τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής θα ξανασώσουν τον λαό. (…) Δεν θα τους αδικήσουμε. Ναι είναι σωτήρες. Ποιων όμως; Ποιους έσωσαν; Τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τραπεζίτες και κάθε λογής επενδυτές. Αυτοί στην καπιταλιστική κρίση πέρασαν άβρεχτοι το ποτάμι ενώ ο λαός πνίγηκε κυριολεκτικά πληρώνοντας τα σπασμένα. Αυτοί θησαυρίζουν στην ανάπτυξη και ο λαός καλείται να μην έχει απαιτήσεις.

Αυτοί ψήφισαν όλοι μαζί – ΠΑΣΟΚ το πρώτο μνημόνιο, ΝΔ το δεύτερο, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ και άλλοι το τρίτο και το πιο φαρμακερό που διασφάλιζαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τσάκισαν τα λαϊκά δικαιώματα.

Σήμερα ισχυρίζονται και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια. Τι ειρωνεία! Την έβγαλαν αλλά δεν έχουν καταργήσει κανένα μνημονιακό νόμο. Και σήμερα βάζουν ψεύτικα διλήμματα. Νομίζουν ότι πουλούν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να κλείσουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους μπροστά στους ψεύτικους εκβιασμούς και τα διλήμματα. Να κρίνουν και να κάνουν λογαριασμό όχι από αυτά που τους λένε αλλά από τη ζωή τους την ίδια. Να τιμωρήσουν με την ψήφο τους, τους υπεύθυνους. Με σταθερό χέρι να ψηφίσουν ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα τους απέναντι σε αυτή την πολιτική και είναι το κόμμα που μαζί με τον λαό μπορεί να αναχαιτίσει τη νέα επίθεση που έρχεται. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ΚΚΕ ισχυρό. Να περάσουμε στην αντεπίθεση για κατακτήσεις. Να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που υπερασπίζονται και υπηρετούν οι υπόλοιποι».

Θανάσης Παφίλης
Πέτρος Αλέπης
Αφροδίτη Κτενά

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU