ΚΚΕ – Συγκεντρώσεις σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι για το έγκλημα στα Τέμπη

Με μαχητικότητα πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και των οργανώσεων τις ΚΝΕ σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι την Τρίτη 7 Μαρτίου για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Στη Νέα Ιωνία ο Πέτρος Αλέπης υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως “δεν ήταν γενικώς μια κακιά στιγμή, ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι ζωές 57 ανθρώπων χάθηκαν άδικα στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Το έγκλημα αυτό έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ” αναδεικνύοντας με συγκεκριμένα στοιχεία πώς συνδιαμόρφωσαν αυτήν την κατάσταση διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως “Δεν πάει άλλο! Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι στον 21ο αιώνα” γι’ αυτό και κάλεσε όλους τους εργάτες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα  στην απεργία της 8ης Μαρτίου, 12:30 στα Προπύλαια.
Στο Γαλάτσι ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ του Βόρειου τομέα, στην ομιλία του τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων για το έγκλημα αυτό και κάλεσε το λαό και τη νεολαία του Γαλατσίου να μην επιτρέψει αυτό το έγκλημα να συγκαλυφθεί, να δώσει μαχητική απάντηση με κάθε τρόπο .
Στους δρόμους ακούστηκαν για άλλη μια φορά τα συνθήματα “κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα!”, “Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!”. Ενώ στη λεωφόρο Βεϊκου σε μία συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές άφησαν λευκά φαναράκια να πετάξουν στον ουρανό για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU