ΚΚΕ – Σχετικά με την παιδική χαρά στο Παναιτώλιο

Χωρίς καμία εισήγηση είτε στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής είτε στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή Θωμαϊδου πήρε απόφαση να ξεθεμελιώσει την παιδική χαρά στον κήπο του Παναιτώλιου στην Αλσούπολη με τη δικαιολογία ότι δεν είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο διότι είναι τοποθετημένη κάτω από δέντρα, πράγμα επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών!

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της  ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ρωτούσαν επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο τη δημοτική αρχή, αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει χρήση ο χώρος (π.χ. αποκλειστικά για πολιτικούς γάμους) και να απομακρυνθεί η παιδική χαρά, επειδή κυκλοφορούσαν σχετικές φήμες, οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν ότι “αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας κάποιων κακοπροαίρετων” !!!

Και να που οι φήμες, τώρα που ανοίγει ο καιρός και οι γονείς θέλουν να βγάλουν τα παιδιά τους σε έναν από τους ελάχιστους χώρους αναψυχής, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο χοντροκομμένο, πολιτικά και κοινωνικά, τρόπο. Η δημοτική αρχή σε μία επίδειξη αυταρχισμού, χωρίς να ρωτήσει κανέναν,  προχώρησε στην παραπάνω απόφαση.

Αν το ενδιαφέρον της για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών δεν είναι πρόφαση για να προχωρήσει τις επιδιώξεις της, για τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν τις ανησυχίες τους , θα ετοίμαζε, πριν φτάσει στο ξήλωμα της παιδικής χαράς, μία εναλλακτική πρόταση για τον χώρο που θα ξαναστηθεί, χωρίς να υπάρχει  κίνδυνος για τα παιδιά.

Καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής και απαιτούμε την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς της Παναιτώλιου σε ασφαλές σημείο του χώρου.

Καλούμε τους γονείς, τους κατοίκους και τη νεολαία της περιοχής, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας  να σταθούν εμπόδιο για άλλη μία φορά στα σχέδια της κας Θωμαϊδου. Το έχουν αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η επαναλειτουργία της παιδικής χαράς είναι δικαίωμα των παιδιών.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU