Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή: «Να δοθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου και 13ου νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας»

Να δοθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου και 13ου νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Τσοκάνης, στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Το 2ο και το 13ο Νηπιαγωγείο, που βρίσκονται στην οδό Αγίας Λαύρας της συνοικίας Νεάπολης Ν. Ιωνίας, στεγάζονται σε ένα πολύ ακατάλληλο κτίριο, με τα νήπια να στοιβάζονται για να χωρέσουν σε ελλιπείς αίθουσες, με αποτέλεσμα να λειτουργεί και παράρτημα τους στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας στην Αλσούπολη, 3 χιλιόμετρα μακριά, στο οποίο μεταφέρονται καθημερινά με μισθωμένο λεωφορείο.

Παρ’ όλο που η Προσχολική Αγωγή είναι απολύτως αναγκαία για τα νήπια και τις οικογένειες τους, η θεσμοθέτησή της δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την υλοποίηση της με παιδαγωγικούς όρους και με τις αναγκαίες υποδομές, με αποτέλεσμα στον δήμο Ν. Ιωνίας να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στέγασης των προνηπίων και νηπίων.

Είναι προκλητικό ότι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της Ν. Ιωνίας όχι μόνο συναίνεσαν με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που μετακύλησαν αρμοδιότητες του κράτους προς τους δήμους και την ίδια στιγμή περικόπτουν την κρατική χρηματοδότηση, αλλά και συγκεκριμένα όσον αφορά την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση δεσμεύουν για διδασκαλία ακατάλληλες αίθουσες από τα Δημοτικά Σχολεία, βιβλιοθήκες ακόμη και τραπεζαρίες, εγκαθιστούν κοντέινερ σε προαύλιους χώρους (π.χ. 6ο Νηπιαγωγείο), μετακινούνται παιδιά σε άλλα σχολεία μακριά από τον τόπο διαμονής τους (π.χ. 2ο Νηπιαγωγείο) και άλλες παρόμοιες απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές πρακτικές.

Επιπλέον οι δημοτικές αρχές της Ν. Ιωνίας, σε συνέχεια η μία μετά την άλλη, όχι μόνο δεν έχουν προβλέψει την κατασκευή κανενός νέου νηπιαγωγείου αλλά και δεν έχουν καν διεκδικήσει από τις κυβερνήσεις κονδύλια για απαλλοτριώσεις οικοπέδων με σκοπό την ανέγερση νέων σχολείων. Αντιθέτως, είδαμε “μέσα σε μια νύχτα” δεκάδες εργοστάσια και ελεύθεροι χώροι της περιοχής να μετατρέπονται σε super-market μεγάλων αλυσίδων, να αποχαρακτηρίζονται από χώρους για ανέγερση σχολείων δεκάδες στρέμματα κ.ά.

Η οργή και η αγανάκτηση των γονιών, των εκπαιδευτικών και όλου του λαού της Ν. Ιωνίας καθημερινά μεγαλώνει, καθώς βλέπει αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών της Ν. Ιωνίας να διαιωνίζεται και τα προβλήματα στις σχολικές και άλλες υποδομές, όπου καθημερινά φιλοξενούνται τα παιδιά του, όπως στο 2ο και το 13ο νηπιαγωγείο, να διογκώνονται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν, ώστε να βρεθούν άμεσα οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την άμεση μετεγκατάσταση του 2ου και 13ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU