Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ιστορική στιγμή – Το Κτήμα Φιξ ανήκει πλέον στους Ηρακλειώτες & ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Το Κτήμα Φιξ, ένας πνεύμονας πρασίνου 28 στρεμμάτων, ανήκει πλέον στους δημότες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί για την αμέσως επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 11 Φεβρουαρίου.

 

Λίγες μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό θέμα το ιστορικό γεγονός της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Ηρακλείου «η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου έκανε πράξη το όνειρο όλης της πόλης, μια διεκδίκηση που διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι, όλες οι διοικήσεις προσπάθησαν να επιτύχουν τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, καθώς το Κτήμα Φιξ θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο που θα δει ποτέ το Ηράκλειο, ένας χώρος Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας της πόλης, ο οποίος θα μείνει κληρονομιά για πολλές γενιές Ηρακλειωτών.

 

Ποδαρικό, λοιπόν, στο Κτήμα Φιξ την προσεχή Κυριακή για την πρώτη γνωριμία με το πάρκο. Ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες να έρθουν και να περπατήσουν μέσα στις πράσινες διαδρομές του και να πάρουν μια πρώτη γεύση από το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, από το μέρος που θα μπορούν πλέον να χαίρονται και οι ίδιοι και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους.

 

«Το Φιξ είναι επιτέλους περιουσία όλων των Ηρακλειωτών. Δικό μας, δικό σας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών Ηρακλειωτών που θα ακολουθήσουν. Είμαι υπερήφανος και, ταυτόχρονα, ευτυχής που καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας.

 

Το κάναμε γιατί το χρωστούσαμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας, στο βιώσιμο μέλλον αυτής της πόλης. Κάνουμε ποδαρικό στο Κτήμα Φιξ, στο Κτήμα μας, και σας καλώ όλες και όλους την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.00 να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε το πάρκο μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU