Τα παιδιά του Ηρακλείου στο πρώτο μεγάλο πάρκο της πόλης

Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου Αττικής ήταν αυτοί που έκαναν… ποδαρικό στις σχολικές επισκέψεις που ξεκίνησαν εντός του Κτήματος -πάρκου πλέον- Φιξ.

Πρόκειται για τον χώρο των 27 στρεμμάτων πρασίνου που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, για να αποτελέσει το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης.

Προς το παρόν το Κτήμα είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό κάθε Σαββατοκύριακο 10.00 με 16.00, όμως τις καθημερινές τα σχολεία της πόλης έχουν προσκληθεί να το επισκέπτονται στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών περιπάτων.

Έτσι, τα παιδιά του 2ου Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πάρκο, να περιηγηθούν, να παίξουν και να γευματίσουν υπό την σκιά των δέντρων του σε μια γεμάτη ημέρα. Τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο δήμαρχος, ο οποίος τους ξενάγησε στο Κτήμα και τους μίλησε για την ιστορία του.

«Αν όχι ο κυριότερος, ένας σημαντικός λόγος που παλέψαμε και επιμείναμε τόσο πολύ για να αγοράσουμε το Κτήμα Φιξ είναι για να το χαίρονται τα παιδιά μας. Σήμερα ξεκινήσαμε τους σχολικούς περιπάτους, υποδεχόμενοι τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι η μεγαλύτερη δικαίωση», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Θυμίζουμε, στο πλάνο του Δήμου είναι το πάρκο να αρχίσει να ανοίγει περισσότερες ώρες και ημέρες για όλους τους πολίτες σταδιακά και όσο θα πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU