Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στον λαό του Δήμου μας τη νέα επιδρομή της κυβέρνησης στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την ώρα που ο λαός μαζεύει τα κομμάτια του στις περιοχές που ισοπεδώθηκαν από την ανυπαρξία πρόληψης και προστασίας… Την ώρα που κάθε οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με το όλο και μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας και με το άνοιγμα των σχολείων μετρά ανάποδα τις μέρες για να τελειώσει ο Σεπτέμβρης… Που περιπλανιέται σε έναν αδιανόητο λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, εξαιτίας του ανύπαρκτου συστήματος δημόσιας υγείας… Αυτή την ώρα η κυβέρνηση  φέρνει για ψήφιση νέο αντεργατικό τερατούργημα που αποτελεί δέσμευση της ΝΔ στις παραγγελίες των επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη.

  • Καταργείται το 5ήμερο, νομοθετείται η δουλειά 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, σε πάνω από έναν εργοδότη με τη λεγόμενη «παράλληλη απασχόληση».
  • Με τις «συμβάσεις κατά παραγγελία» και τις «συμβάσεις μηδενικού χρόνου» ο εργαζόμενος είναι όμηρος που δε θα ξέρει αν και πότε θα έχει δουλειά, που δε θα ξέρει αν και πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχει.
  • Δίνεται «πράσινο φως» σε απολύσεις εγκύων, απολύσεις χωρίς αποζημίωση, περαιτέρω ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης.

Προκλητικά παραδέχονται ότι με 800 ευρώ μέσο μισθό και ακρίβεια που «τσακίζει κόκαλα», για να ζήσει μια οικογένεια με παιδιά πρέπει να δουλεύουν και οι δύο οι γονείς 26 ώρες το 24ωρο!

Το μόνο δικαίωμα που δίνεται στον εργαζόμενο είναι να έχει 11 ώρες το 24ωρο στη διάθεσή του για την οικογένεια και την ξεκούρασή του.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση του νομοσχεδίου που μας γυρνάει 150 χρόνια πίσω.

Δεν αποδεχόμαστε ότι έτσι θα ζούμε, ότι αυτό είναι η «κανονικότητα», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα, για να αυγατίζουν τα επιχειρηματικά κέρδη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του.

Η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι εγγύηση για τον λαό της Νέας Ιωνίας, ώστε να υπάρξει σύγκρουση με το αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις που τα προγράμματα και η πολιτική τους ταυτίζονται απόλυτα στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του εργαζόμενου λαού και τη λειτουργία του Δήμου. Είναι δεσμευμένοι από τα κόμματά τους και τη διαχρονική εγκληματική πολιτική τους, που αντιμετωπίζει ως βάρος τις ανάγκες του λαού. Γι’ αυτό οι κατά τ’ άλλα λαλίστατοι υποψήφιοι των παρατάξεων που στηρίζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να πουν ούτε μια κουβέντα για το νομοσχέδιο-έκτρωμα που επεκτείνει τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Συνεχίζουμε μαχητικά!

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ανάγκες μας» απαντάμε οι ανάγκες μας!

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Να ξεπαγώσουν τώρα οι 3ετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012 χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και όλοι οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα στην ενέργεια, το νερό, τα καύσιμα.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
  • Άμεσα μέτρα γα την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, 10.30 πμ στο Σύνταγμα!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU