Νέα Ιωνία – Με Πέτρο Αλέπη υποψήφιο Δήμαρχο η Λαϊκή Συσπείρωση, περιοδείες σε εξέλιξη

Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πέτρο Αλέπη θα συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δίνοντας στη δημοσιότητα την σχετική διακήρυξη της παράταξης. Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση για την Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Πρωτούλη.

Ο πολιτικός φορέας που στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι το ΚΚΕ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας Πέτρος Αλέπης (δεξιά) με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Νέα Ιωνία τον Ιούνιο. Πίσω διακρίνεται ο νυν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστας Κατιμερτζόγλου.

 

 

Δείτε εδώ το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου:

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Δόθηκε στη δημοσιότητα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου

Ήδη ο Πέτρος Αλέπης έχει ξεκινήσει την δραστηριότητα του εδώ και λίγους μήνες, ενώ αυτές τις ημέρες υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα περιοδειών:

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε καταστήματα στην Καλογρέζα, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 11 π.μ. σε καταστήματα στην οδό Κολοκοτρώνη.

-Τρίτη 29 Αυγούστου στις 11 π.μ. σε καταστήματα στην Ελευθερούπολη.

-Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Αγίας Αναστασίας μέχρι την περιοχή του εργοστασίου της ΕΡΙΟΤΕΚ.

-Παρασκευή 1/9 στις 10 π.μ. σε παιδικούς σταθμούς.

Ακουλουθεί η διακήρυξη της παράταξης:

«ΜΑΖΙ με τον λαό της Νέας Ιωνίας! Στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

 

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές, στις 8 Οκτώβρη, και στη Νέα Ιωνία τα κύρια ερωτήματα είναι σαφή:

  • Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις, που τα προγράμματα όλων τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;
  • Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική αρχή, αλλά και τις άλλες παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;
  • Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού;

Η απάντηση είναι επίσης σαφής: Η εγγύηση για τον λαό της Νέας Ιωνίας ώστε να υπάρξει σύγκρουση με την πολιτική, που τα δίνει όλα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και αφήνει τον λαό απροστάτευτο και αθωράκιστο, είναι μόνο η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες, για άλλα χαμένα χρόνια…

Οι δημοτικές παρατάξεις, που στηρίζονται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ (δηλαδή οι παρατάξεις που επικεφαλής τους είναι οι κ.κ. Θωμαΐδου, Μανούρης, Κανλής, Χριστοδούλου) επιδίδονται ειδικά αυτό το προεκλογικό διάστημα σε διάφορα ανέξοδα ευχολόγια, ενώ όλοι τους με μια φωνή μιλάνε για την τάχα “έξυπνη” πόλη, την “ψηφιοποίηση”, την αξιοποίηση διάφορων προγραμμάτων.

Καμιά εμπιστοσύνη! Όλοι τους θα συνεχίσουν να υλοποιούν την αδιέξοδη πολιτική, που στρέφεται ενάντια στον λαό και τη νέα γενιά είτε εμφανίζονται ότι στηρίζονται από κάποιο κόμμα είτε ως τάχα “ανεξάρτητοι”. Όλοι τους είναι πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως βάρος τις ανάγκες του λαού.

Κρύβουν συνειδητά  το κύριο θέμα: Πως όλες οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί κρίνονται από το αν προτεραιότητά τους είναι οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Γι’ αυτό και δε λένε πως ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ στην αντιλαϊκή κατεύθυνση στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Συμφωνούν με την πολιτική που γεννά φτώχεια, ακρίβεια, 16ωρα στη δουλειά με βάση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα. Είναι δεσμευμένοι στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Τα έργα και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προτείνουν δεν αφορούν τις προτεραιότητες του λαού, αλλά των επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι’ αυτό και έργα, όπως η ανέγερση νέων σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, μέτρα ασφάλειας για τους εργαζομένους,  αντιπλημμυρική υποδομή και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων,  είναι πολύ πίσω ή και τελείως έξω από τον προσανατολισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα:

*Συμφωνούν ότι η χρηματοδότηση του δήμου θα γίνεται όλο και περισσότερο με ίδια έσοδα, δηλαδή στην πράξη με επιπλέον φορολεηλασία του λαού. Πρακτικά, ενώ η κρατική χρηματοδότηση διαρκώς μειώνεται, τα κενά καλύπτονται από τη φορολόγηση των δημοτών. Χαρακτηριστικό είναι πως πλέον μόλις το 46% των εσόδων προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση και το 54% από την αφαίμαξη του λαού με τέλη, φόρους, χαράτσια, πρόστιμα, κατασχέσεις που επιβάλλει ο δήμος!

* Συμφωνούν στη γενίκευση της ανταποδοτικότητας, δηλαδή βασικές υπηρεσίες του δήμου να είναι επί πληρωμή. Η πληρωμή του μισθού των δασκάλων και προπονητών στο Ωδείο του Δήμου, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στηρίζεται πλέον εξολοκλήρου στη μηνιαία συνδρομή των ήδη εξουθενωμένων οικονομικά γονιών. Αντίστοιχα, παραμένουν τα τροφεία των παιδικών σταθμών.

* Συμφωνούν στη γενίκευση των προσωρινών, των ελαστικών, των απαράδεκτων σχέσεων εργασίας στους εργαζόμενους του Δήμου. Έτσι έχουμε φτάσει περίπου οι μισοί εργαζόμενοι του δήμου να είναι συμβασιούχοι, κακοπληρωμένοι, σε μόνιμη ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο.

* Συμφωνούν στη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων στην περιοχή, όπως αυτά έχουν εξελιχθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια, απειλούν τους λίγους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει, για να γίνουν νέα μεγαθήρια, αντί να αξιοποιηθούν για τις ζωτικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας, δηλαδή για σχολεία, για την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Οι όποιες διαφοροποιήσεις ορισμένες φορές προέκυψαν κάτω από τη γενική κατακραυγή του λαού και δεν άλλαζαν την ουσία των θέσεών τους.

Επίσης: Οι 3 συνδυασμοί που στηρίζονται έμμεσα ή άμεσα από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προβάλλουν ανοιχτά αντιδραστικά μέτρα, όπως τις περιβόητες λευκές νύχτες, που έχει αποδειχτεί πόσο μαύρες είναι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Υπάρχει άλλος δρόμος! Αυτό αποδείχτηκε και αυτά τα 4 χρόνια…

Απέναντί τους στάθηκε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση. Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξε τα αιτήματα, τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων, των συλλόγων γονέων, των εργατικών σωματείων, των αθλητικών συλλόγων, των κατοίκων του δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μπήκε μπροστά για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Ήταν η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή Θωμαΐδου.

Θυμίζουμε…

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας:

-Πρωτοστάτησε στον αγώνα για να μη μεταφερθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων στον χώρο του παλιού ανθρακωρυχείου (πρώην Altec) στην Αλσούπολη, δίπλα στα σχολεία της περιοχής. Αντιμετώπισε την αισχρή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βάλει τις γειτονιές της πόλης μας να τσακώνονται για το ποια λύση τελικά θα δοθεί. Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις οδήγησαν τη δημοτική αρχή σε άτακτη φυγή.

-Ανέδειξε το τεράστιο θέμα του κέντρου Υγείας που απειλείται με συρρίκνωση ή και κλείσιμο, καθώς ο ενοικιαστής του κτιρίου θέλει να το εκμεταλλευτεί αλλιώς και το Υπουργείο Υγείας μαζί με τον Δήμο αδιαφορούν πλήρως. Το Κέντρο Υγείας που παρά τη διαρκή του υποβάθμιση προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, όπως είδαμε και στην έκτακτη περίοδο της πανδημίας, όπου η δημοτική αρχή κράτησε εχθρική και προκλητική στάση απέναντι στο λαό.

-Έγινε η φωνή των γονιών και των παιδιών της πόλης μας, ενάντια στην ανήκουστη καταστροφή των παιδικών χαρών σε πλατείες και γήπεδα, όπως στο Παναιτώλιο, στην πλατεία Αναπήρων, στην πλατεία Τσαλδάρη και αλλού.

-Στήριξε με όλες τις δυνάμεις της την οργάνωση κινητοποιήσεων των συλλόγων γονέων και των σωματείων των εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις τάξεων, στην αντιπαιδαγωγική μετεγκατάσταση ολόκληρων μονάδων (όπως του νηπιαγωγείου του Περισσού που εδώ και 4 χρόνια κάνει μάθημα …στην Αλσούπολη), στην επιδίωξη να συμβιβαστούμε με τα κοντέινερ αντί για σύγχρονες σχολικές αίθουσες.

-Πάλεψε μαζί με τα αθλητικά σωματεία για να σταματήσει η χρόνια υποβάθμιση και εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων, των γηπέδων που οδηγούν σε τελείως ακατάλληλους χώρους για τους αθλητές, για τα παιδιά μας.

-Ξεσκέπασε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για παραχώρηση και νέων χώρων σε επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως με την χαρακτηριστική περίπτωση του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό, όπου εδώ και 19 χρόνια (!!!) ο χώρος έχει δεσμευτεί για να γίνουν σχολεία, αλλά καμία διοίκηση του δήμου δεν έκανε τίποτα για να προασπίσει και να αξιοποιήσει το χώρο. Αυτό έδωσε “αέρα στα πανιά” στους παλιούς ιδιοκτήτες να ζητήσουν τον χώρο για τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια και μόνο η κινητοποίηση των φορέων της περιοχής μαζί με την αποφασιστική στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέτρεψε – προς το παρόν – τα χειρότερα.

Συνεχίζουμε μαχητικά! Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμής του! Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ανάγκες μας» απαντάμε οι ανάγκες μας!

Φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δημιουργία της Ν. Ιωνίας, μιας προσφυγούπολης με μεγάλη παράδοση στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, αλλά και 80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας, μπορούμε να κάνουμε το άλμα. Δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντίσταση! Ανατρέπουμε τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς. Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση. Για δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του.

Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση και ως δημοτική αρχή θα είναι εγγυημένα η μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην περιφέρεια, την κυβέρνηση και το κράτος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.

Ναι, μπορεί να αλλάξει! Με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα:

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

-Να δοθεί άμεση λύση για το Κέντρο Υγείας με αναβάθμιση και όχι συρρίκνωση των υπηρεσιών του. Να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου «Αγ. Όλγα» και να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

-Να ανεγερθούν νέα σχολεία στον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό.

-Να γίνει πλήρης κτιριακός και αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία.

-Να φτιαχτεί παιδικός-βρεφικός σταθμός σε Αλσούπολη-Καλογρέζα και ειδικό νηπιαγωγείο που δεν υπάρχει σε όλο τον Δήμο. Για να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

-Να δεσμευτεί και να αξιοποιηθεί το παλιό ανθρακωρυχείο (Altec) ως χώρος άθλησης και πολιτισμού για τη νεολαία και να αναβαθμιστεί ως σημείο μεγάλης ιστορικής κληρονομιάς.

-Nα απαλλοτριωθούν τα δεκάδες παλιά εργοστάσια που βρίσκονται στον Δήμο και να αξιοποιηθούν για ζωτικές ανάγκες του λαού.

-Να παραμείνει ελεύθερος ο χώρος στου Βεΐκου και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

-Να βρεθεί κατάλληλη λύση για τη μεταφορά του στόλου των απορριμματοφόρων από τον Ίκαρο.

-Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργατών στον Δήμο με τις ολιγόμηνες συμβάσεις και τη μόνιμη ανασφάλεια στη ζωή τους.

-Να μειωθούν δραστικά τα ανταποδοτικά τέλη και να αυξηθεί η δημοτική φορολογία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

-Να έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε για όλα! Ψηφίζουμε αυτούς που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ από τη δράση και την αγωνιστική τους στάση και όχι τους “γνωστούς” που θα μας ξεχάσουν την επομένη των εκλογών για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση!

-Στον Δήμο Νέας Ιωνίας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πέτρο Αλέπη.

-Στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU