Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: «Όχι στον αναπτυξιακό οργανισμό»

Την σφοδρή αντίθεσή της στη συμμετοχή του δήμου Ηρακλείου Αττικής στη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση της πόλης με ανακοίνωσή της. Όπως σημειώνει “στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιουνίου, η δημοτική αρχή έφερε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού από κοινού με το δήμο Αμαρουσίου.
Ο αναπτυξιακός οργανισμός είναι ένα πολύ-εργαλείο προώθησης και έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής δήμων και περιφερειών, μιας πολιτικής που βρίσκεται στον αντίποδα των αναγκών των δημοτών, των εργαζομένων της Τοπικής Διοίκησης.
Πρόκειται για μια επιχείρηση- εργαλείο, με διευρυμένες αρμοδιότητες και πεδίο δράσης, με στόχο να προχωρήσει περαιτέρω η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και να αξιοποιηθούν κονδύλια για επενδύσεις προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.
Μάλιστα για την επίτευξη των σκοπών του αναπτυξιακού οργανισμού και τη δημιουργία του, ο δήμος μας θα καταθέσει 250.000 ευρώ ως ετήσιο(!) μετοχικό κεφάλαιο, χρήματα δηλαδή που αφαιρούνται από τον προϋπολογισμό του δήμου μας και τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές σχολείων, σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες, σε χώρους αθλητισμού – πολιτισμού κ.λπ.
Οι «αναπτυξιακοί οργανισμοί», τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τις παρατάξεις τους στους δήμους, παρουσιάζονται ως «χείρα βοηθείας» για τις σκόπιμα υποστελεχωμένες, υποβαθμισμένες και απαξιωμένες δημοτικές υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι, την ίδια στιγμή που έχουν παγώσει οι προσλήψεις και έχει περικοπεί δραματικά η χρηματοδότηση των δήμων, προωθείται από την κυβέρνηση η συγκρότηση αναπτυξιακών οργανισμών σε περιφέρειες και δήμους.
Στόχος είναι να προχωρούν πιο ευέλικτα οι ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, να αξιοποιούνται τα κονδύλια για επενδύσεις προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Επιπλέον, επιφέρουν αποφασιστικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, δημιουργώντας παράλληλα έναν νέο μηχανισμό για την στοίχιση της διοικητικής ιεραρχίας με τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο ότι και ο συγκεκριμένος οργανισμός το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των δημοτών, αλλά για τις προτεραιότητες επιχειρηματικών ομίλων, για τη μετατροπή των εργαζομένων του δήμου σε εργολαβικούς.
Ο αναπτυξιακός οργανισμός θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα ως όχημα για παραπέρα ανατροπές εργασιακών σχέσεων, επιφέροντας αποφασιστικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Το προσωπικό του (οργανισμού) θα αποτελείται από εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και εργαζόμενους με μίσθωση έργου. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα χαρατσώματος των δημοτών, αφού όλα πλέον και επισήμως θα μπαίνουν στη λογική «πληρώνω για να έχω», η γνωστή λογική της ανταποδοτικότητας…
Ο δήμος, με συνοπτικές διαδικασίες, μπορεί πλέον να εκχωρεί σε αυτό το επιχειρηματικό σχήμα την αρμοδιότητα και το έργο των διοικητικών, κοινωνικών, πολεοδομικών, πολιτιστικών-αθλητικών και άλλων υπηρεσιών του, χωρίς κανένα έλεγχο από πουθενά, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους του δήμου και φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί κουμάντο θα κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού…! H δημοτική αρχή δημιουργεί στην πράξη ένα νέο «δήμο», δίπλα στο δήμο, από όπου θα περνάνε σχεδόν τα πάντα, και μάλιστα «εν κρυπτώ».
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη με τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού.
Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή, οι υπόλοιπες παρατάξεις που στηρίζουν τη λογική της επιχειρηματικότητας και ανταποδοτικότητας, ως τα «καλά παιδιά» της κυβέρνησης, οι τοπικοί εκπρόσωποί της.
Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Με όλες μας τις δυνάμεις, θα είμαστε μέσα στους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών ανθρώπων που κατοικούν και εργάζονται στο δήμο μας, για τους ανθρώπους του μόχθου, που αποτελούν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία”.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU