Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: Με Κέλλυ Παπαϊωάννου και με ούριο άνεμο στο χώρο της Αριστεράς στην πόλη

Πολύ καλές διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής, για ένα θετικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, με υποψήφια Δήμαρχο την Κέλλυ Παπαϊωάννου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Κέλλυ Παπαϊωάννου, ομιλήτρια σε πρόσφατη εκδήλωση του ΚΚΕ στη μνήμη της Ηλέκτρας Αποστόλου

Ως γνωστόν η Λαϊκή Συσπείρωση έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και στο Ηράκλειο Αττικής είναι ξεκάθαρα η μοναδική αξιόπιστη πρόταση από το χώρο της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, μετά και τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 2 χρόνια, εσωκομματικής καμαρίλας, βυζαντινισμού και αποκλεισμού οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή ελάχιστων μελών του (40-45 από τα 600) αποφάσισε να στηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο τον… Κυριάκο Κουτρούλη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν ο μοναδικός αιρετός στην πόλη ο οποίος ως «τοπικός Βελόπουλος» χρησιμοποίησε έντονα αντιπροσφυγική γλώσσα, όταν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μια πρόταση ψηφίσματος για την προσφυγική κρίση.

Αποτέλεσμα αυτής της πλήρους επικράτησης της οπορτουνιστικής λογικής, όπου ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» σε απόλυτο βαθμό, είναι προφανώς η πλήρης απαξίωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ανοίγει σαφώς έναν ακόμη δρόμο στη Λαϊκή Συσπείρωση να εκμεταλλευτεί το κενό που δημιουργήθηκε.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής, τόσο για τις δημοτικές όσο και τις περιφερειακές εκλογές, έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα ενόψει των δημοτικών εκλογών βλέπουμε έντονη κινητικότητα στις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας με συνεχείς ανακοινώσεις και “μετακομίσεις”  που δείχνει  όλοι μπορούν να πάνε με όλους. Όλοι μπορούν να πάνε με όλους γιατί έχουμε στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων στην κεντρική  πολιτική σκηνή, αν και  αναγκάζονται για ευνόητους λόγους να τηρούν ορισμένα προσχήματα ορισμένες φορές.

Στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης οι μάσκες πέφτουν και η σύμπλευσή τους βγάζει μάτι μέσα από ανοιχτές συμπράξεις στο όνομα πάντα των “τοπικών κοινωνιών”, των τάχα “ανεξάρτητων υποψηφίων”, ή “για το καλό του Δήμου μας”, ή “δεν έχουν θέση τα κόμματα στις τοπικές εκλογές” και άλλα τέτοια.

Ας αποκαλούνται ανεξάρτητοι όλοι έχουν συμφωνία ή σύμπλευση  με την στρατηγική των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και αυτή ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Ήταν καθαρό όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια πως κινήθηκαν και στους προϋπολογισμούς του Δήμου αλλά και σε άλλα σημαντικά ζητήματα.    Οι εκλογές του Οκτώβρη δεν αποτελούν εξαίρεση, αντιθέτως οι έως τώρα διεργασίες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι συμπράξεις τους εκδηλώνονται στο έδαφος της προγραμματικής τους σύγκλισης.

Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα σε κάθε πλευρά της ζωής στο δήμο, δηλαδή την ύπαρξη των δημοτικών τελών, την υποχρέωση των δημοτών να πληρώνουν δίδακτρα στους παιδικούς σταθμούς, την ανταποδοτικότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων,  ή οποιοδήποτε άλλο χαράτσι να διεκδικήσουν αύξηση της χρηματοδότηση από το κράτος;

Υπάρχει περίπτωση να έρθουν σε σύγκρουση και ρήξη με αυτές τις πολιτικές επιλογές  των  εκάστοτε κυβερνήσεων που εφαρμόζονται στους δήμους;

Υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, να μην πέφτουν ταβάνια, να μην υπάρχουν αίθουσες προκάτ για τους μαθητές, να μη φορτώνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων;

Υπάρχει περίπτωση τέτοιες δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του λαού, που διεκδικεί τα δικαιώματά του απέναντι στην εργοδοσία, να μπουν εμπόδιο σε αντιδραστικές αλλαγές όπως πχ. την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, το νέο εργατικό τερατούργημα,  την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας;

Απέναντι λοιπόν σε μια Τοπική Διοίκηση που ως φορομπηχτικός οργανισμός με ακρογωνιαίο λίθο την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα “καλούδια” της πολιτικής του κεφαλαίου, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο νέος-α, έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν την καρδιά αυτής της στρατηγικής. Που δεν κρύβονται πίσω από παχιά λόγια για “οράματα”, “όμορφες πόλεις”, “νέα αρχή” και άλλα τέτοια κλισέ. Αντίθετα, πρωτοστατούν στην λαϊκή πάλη, καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του το σύνθημα “’Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”.

Οι ανάγκες μας  για να ικανοποιηθούν απαιτείται σύγκρουση με αυτόν τον    δρόμo ανάπτυξης που προτείνουν, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η  υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με υποψήφια Δήμαρχο την Κ. Παπαϊωάννου και υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής τον Γ. Πρωτούλη μπορεί να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που καταγράφεται μέσα στον λαό και τη νεολαία και στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU