Κέλλυ Παπαϊωάννου – Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου: Κάλεσμα ενίσχυσή της με όλες τις δυνάμεις «για όλα αυτά που μας αξίζουν» – βίντεο από τη zonews TV

Με τη δέσμευση για ένταση της δράσης, για την περαιτέρω ενίσχυσή της στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Ηρακλείου  Αττικής, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στον κατάμεστο προαύλιο χώρος της βίλας Στέλλα.

Στη παρουσίαση μίλησε η Κέλλυ Παπαϊωάννου, υποψήφια δήμαρχος και στέλεχος του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι Κώστας Διαμαντίδης, ιδιωτικός υπάλληλος,  η Αθηνά Σπυράτου, καθηγήτρια στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου και μέλος ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ Ηρακλείου.

Κέλλυ Παπαϊωάννου
Κώστας Διαμαντίδης
Αθηνά Σπυράτου
Γιάννης Παρασκευόπουλος

Δείτε το βίντεο από τη zonews TV ΕΔΩ:

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νεολαίους, γυναίκες και συνταξιούχους που, όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση «συναντήθηκαν στους αγώνες για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, στους αγώνες που έγιναν στο Δήμο Ηρακλείου». Σε αυτό συμμετέχουν:

18 Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε σχολεία και νηπιαγωγεία, τα περισσότερα στον Δήμο Ηρακλείου.

3 μέλη ΔΣ φορέων του γονεϊκού κινήματος (Ένωση Γονέων Ηρακλείου, Σύλλογοι Γονέων)

13 αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματοβιοτέχνες

4 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ

3 εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας / Φαρμάκου (γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές)

Πλήθος επιστημόνων και ανθρώπων των τεχνών.

19 νέοι κάτω των 35 ετών

Η μεγάλη συμμετοχή γυναικών επιστεγάζεται με 5 υποψήφιες εκλεγμένες σε διοικήσεις φορέων του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος.

Η Κέλλυ Παπαϊώννου παρουσιάζοντας τους άξονες της Διακήρυξης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο, στη δράση και τους στόχους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως τόνισε «η δημοτική αρχή Ηρακλείου επιβάλλει υψηλά δημοτικά τέλη και χαράτσια. Αποκρύπτει ότι η περίφημη «παράδοση του πάρκου ΦΙΞ» στους δημότες -για την οποία  χειροκροτείται από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – αποτελεί 12ετές δανειακό «μνημόνιο», το οποίο θα πληρώσουν οι Ηρακλειώτες διπλά και τρίδιπλα. Έχει φέρει τον Δήμο στην πρώτη θέση με τα πιο ακριβά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Βόρειου Τομέα. Στηρίζει και αξιοποιεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Προωθεί έργα για να ενισχύσει την κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομίλων ενώ κωφεύει στις προτάσεις των κατοίκων. Παραδίδει δημοτικές υπηρεσίες σε εργολάβους με τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στον Δήμο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αφήνει στα αζήτητα τα σοβαρότατα χρόνια προβλήματα της σχολικής κοινότητας που αφορούν στην ακατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και την έλλειψη προσωπικού».

Επεσήμανε ότι ο λαός πρέπει να κρίνει όλες τις παρατάξεις από το αν θέτουν ως προτεραιότητα της λαϊκές ανάγκες ή την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε, όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, καταψήφισε την καταστρατήγηση του ωραρίου, απαίτησε τη μετατροπή συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, στήριξε τα δίκαια αιτήματα για τις προσλήψεις και τις εξελίξεις τους με βάση το οργανόγραμμα του Δήμου. Καταψήφισε τα δημοτικά τέλη και φόρους, κατήγγειλε την παράδοση των δημοτικών υπηρεσιών σε εργολάβους, τη φοροληστεία.

Στον αντίποδα των έργων υποδομής για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, τόσο στην καθημερινότητα της γειτονιάς, όσο και στα μεγάλα σοβαρά προβλήματα του εργαζομένου σήμερα, δεμένα με την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική. Βρέθηκε στο πλάι των γονιών και των μαθητών. που ζουν καθημερινά την απαξίωση της σχολικής στέγης, αλλά και όπου τα κοράκια των τραπεζών απειλούσαν να αρπάξουν σπίτια λαϊκών ανθρώπων, σε όποιο σπίτι κοβόταν ρεύμα και νερό.

«Εκεί θα μας βρει ο κάτοικος του Ηρακλείου και από εδώ και πέρα!» τόνισε και κάλεσε σε δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης και έκλεισε λέγοντας «Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν».

Ο Κώστας Διαμαντίδης, υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε στους αγώνες για βελτίωση στα σχολεία, στους δρόμους, για έργα, για τους εργαζόμενους του Δήμου και για τους δημότες. Η Αθηνά Σπυράτου, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μίλησε για την ανάγκη κοινής αγωνιστικής δράσης.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU