Ληστής delivery – ΒΙΝΤΕΟ: Πως ενεργούσε ο 31χρονος που λήστευε διανομείς φαγητού σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο Αττικής, Νέα Φιλαδέλφεια κ.α.

(Πηγή newsit.gr) Με κράνος και μάσκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του, ο 31χρονος που έστηνε καρτέρι και λήστευε εργαζόμενους σε ντελίβερι, πρόσεχε ώστε τα σημεία όπου έκανε τις επιθέσεις του να μην έχουν κάμερες ασφαλείας. Σε μια φορά, όμως, την «πάτησε».

Ήταν μια από της ληστείες στη Νέα Ιωνία όταν κάμερα ασφαλείας έπιασε, για μια και μοναδική φορά, τον ληστή των ντελίβερι σε… δράση. Και κατέγραψε τον τρόπο δράσης του: πως περίμενε το θύμα του να κατέβει από το μηχανάκι, τον πλησίαζε και με την απειλή ενός μαχαιριού, τους έπαιρνε τις εισπράξεις.

Ο δράσης, ένας 31χρονος Έλληνας, εκμεταλλευόταν εκτός από το όπλο του και τη σωματοδομή του (είναι πολύ ψηλός) για να τρομάξει τα θύματά του. Κινούνταν με ένα μπλε «παπί» (το οποίο ανήκει στον πατέρα του!), το οποίο τοποθετούσε ένα κόκκινο κουτί διανομέα (σ.σ. για να παραπέμπει σε γνωστή εταιρία), για να «περνάει» και ο ίδιος ως ντελίβερι.

Αν και ο δράστης είχε δείξει πως ήταν πολύ προσεκτικός, η ειδική ομάδα του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής κατάφερε να βρήκε εικόνες από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψαν μια από τις ληστείες του.

Η δράση του, που τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους σε ντελίβερι είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο. Ο 31χρονος «χτυπούσε» είτε την ώρα που οι εργαζόμενοι εργάζονταν είτε αφού είχαν σχολάσει. Δρούσε σε περιοχές κοντά στο Γαλάτσι (Κυψέλη, Πατήσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο Αττικής, Νέα Φιλαδέλφεια).

Επέλεγε τα σημεία όπου θα έκανε τις ληστείες με γνώμονα το… σπίτι του, αφού οι επιθέσεις έγιναν κοντά στο σπίτι του ώστε να μπορεί να διαφεύγει εύκολα.

Πλησίαζε τα θύματά του στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους και καταφέρνοντας να μπει μέσα μαζί τους. Εκεί, τους έδινε προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ, δηλώνοντας πρόθυμος να περιμένει.

Στόχος του ήταν να εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας ο διανομέας, έτσι ώστε να έχει περισσότερα χρήματα πάνω του όταν θα επέστρεφε. Περίμενε έξω από την πόρτα του ασανσέρ και μόλις επέστρεφε το θύμα του, το απειλούσε με το μαχαίρι και έπαιρνε τα λεφτά.

Και αφού τους λήστευε, πατούσε το κουμπί του ασανσέρ, στέλνοντάς τους στον υψηλότερο όροφο της πολυκατοικίας, εξασφαλίζοντας έτσι χρόνο για την ασφαλή διαφυγή του!

«Κλειδί» για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης ήταν η μαρτυρία ενός ντελίβερι, ο οποίος δέχτηκε επίθεση στις 13 Αυγούστου και κατάφερε να συγκρατήσει την πινακίδα από το «παπί» του δράστη. Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν την επόμενη μέρα τον είδε ξανά τυχαία στο Γαλάτσι, τον ακολούθησε και βρήκε που μένει!

Ύστερα από την έρευνα της ειδικής ομάδας του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, το μεσημέρι της Δευτέρας (23.08.2021) εργαζόμενοι που είχαν πέσει θύματα ληστείας, αναγνώρισαν τον δράστη.

Αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από εννέα θύματα και με βάσει το σωματότυπό του από δυο θύματα, εν ώ πέντε εργαζόμενοι αναγνώρισαν το μαχαίρι του, το κράνος του, το «παπί» του, το κόκκινο κουτί του διανομέα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο 31χρονος έχει κάνει κι άλλες ληστείες γι’ αυτό και η έρευνα συνεχίζεται.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Το βίντεο με τη δράση του

(Πηγή megatv) Δείτε το βίντεο με τη δράση του παρακάτω:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU