Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης: Αίτημα στο ΔΣ να συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Συνεδριακού Κέντρου

ΘΕΜΑ : Συζήτηση και ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για την εξωθεσμική  διαδικασία που τηρεί η Δήμαρχος στην παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου μας και με απόφαση του Σώματος να υποχρεωθεί η Δήμαρχος  να επανέλθει στην νομιμότητα και να συμμορφωθεί με τους όρους του Κανονισμού Λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η Δημοτική μας Παράταξη προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο (2)  ημερίδες άμεσου τοπικού ενδιαφέροντος για τους συμπολίτες μας, απευθύνθηκε με επιστολές της (μέσω e-mail) στο Γραφείο Δημάρχου στις 12-12-2022 και 05-01-2023  με τις οποίες ζητήσαμε την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου μας για τις ημερομηνίες:  Τετάρτη 29/03/2023 ώρα 19.00 και Τετάρτη 19/04/2023 ώρα 19.00.

Η Δήμαρχος προφορικά, διά των αρμοδίων υπαλλήλων αλλά και δια της κας Γ. Γραμματέως του Δήμου, αρνήθηκε την παραχώρηση του Συνεδριακού με την δικαιολογία ότι έχει ηθική υποχρέωση να κρατήσει τον χώρο διαθέσιμο σε κόμματα και Βουλευτές που θα τον ζητήσουν μια και πιθανολογείται σύντομα η προκήρυξη εκλογών. Μάλιστα ήδη έχει ζητήσει τον χώρο υποψήφιος βουλευτής  για προεκλογική του συγκέντρωση στο πλαίσιο διενέργειας των Εθνικών εκλογών όταν προκηρυχθούν.

Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου, όπως  ισχύει, προβλέπει ότι :

Ø  Το Συνεδριακό Κέντρο του ∆ήμου Νέας Ιωνίας, στεγάζει κυρίως εκδηλώσεις και

χρήσεις του ∆ήμου Νέας Ιωνίας και των Νομικών του Προσώπων, που έχουν

προτεραιότητα στη χρήση της. Πέραν τούτων η αίθουσα μπορεί να παραχωρείται κατά

προτεραιότητα στους παρακάτω:

Σε δημοτικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συλλόγους και κοινωνικούς

φορείς της πόλης μας….

Ø  Σε πολιτικούς, συνδικαλιστικούς φορείς, επαγγελματικά σωματεία ή συλλόγους που

δεν έχουν έδρα την πόλη μας, με την προϋπόθεση ότι: α)δεν θα δίνεται η αίθουσα στον

ίδιο φορέα πάνω από δύο φορές το χρόνο β) δεν θα δίνεται ο χώρος τις ημέρες

∆ευτέρα και Τετάρτη…

Ø  Η αίθουσα και οι χώροι του αίθριου δεν παραχωρούνται:

Σε ιδιώτες, φυσικά πρόσωπα, επιχειρηματίες η επαγγελματίες… »   

Ώστε σύμφωνα με τον Κανονισμό  δικαιούμαστε νομίμως και κατά προτεραιότητα την παραχώρηση της χρήσης του χώρου δεδομένου ότι είμαστε Δημοτική Παράταξη της πόλης . Εξάλλου προηγούμαστε στην παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου και για τον λόγο ότι με τον παραπάνω Κανονισμό ο χώρος δεν παραχωρείται τις ημέρες Δευτέρα & Τετάρτη  σε πολιτικούς, συνδικαλιστικούς φορείς, επαγγελματικά σωματεία ή συλλόγους που δεν έχουν έδρα την πόλη μας.

Δεν παραχωρείται επίσης σε ιδιώτες και φυσικά πρόσωπα.  

Έχετε καταλάβει κα. Θωμαϊδου ότι ως Δήμαρχος διαχειρίζεστε ξένα πράγματα; Έχετε καταλάβει ότι δεν είστε ανεξέλεγκτη; Γνωρίζετε ότι οφείλετε πρώτα-πρώτα να λογοδοτείτε σε εμάς, τους Δημοτικούς Συμβούλους; Τι σημαίνει ότι εσείς ή η Γενική Γραμματέας του Δήμου έχετε  «ηθική υποχρέωση» απέναντι σε τυχόν κόμματα που θα ζητήσουν την αίθουσα ; Υπάρχει αίτημά Βουλευτή με ανοιχτή ημερομηνία  καταχωρημένο στο mail του γραφείου σας; Αποφασίσατε με το έτσι θέλω ότι το Συνεδριακό δεν θα δίνεται στους  φορείς της Ιωνίας που το δικαιούνται για να είναι ελεύθερο να διατεθεί σε όποιον έχετε «ηθική υποχρέωση» ;  Σκοπεύετε να εξασφαλίσετε πολιτικά ανταλλάγματα με υποψήφιους βουλευτές χρησιμοποιώντας πράγματα του Δήμου; Βάζετε τις προσωπικές σας βλέψεις και συμφέροντα πέρα και πάνω από την νομιμότητα και την διαφάνεια , μιας και διανύουμε χρονιά εκλογών;  Και με την υποχρέωσή σας να τηρείτε τους Νόμους και τους Κανονισμούς;

Κα Δήμαρχε και κα Γ. Γραμματέα έχετε νομική υποχρέωση και καθήκον να γνωρίζετε τι προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου, να συμμορφώνεστε με όσα ορίζει,  να τον εφαρμόζετε στο ακέραιο και σύμφωνα με αυτόν να πορεύεστε και να παραχωρείτε τον χώρο.

Έχετε υποχρέωση να λειτουργείτε με νομιμότητα και διαφάνεια .

Σας καλούμε να σταματήσετε  να λειτουργείτε εξωθεσμικά σαν φαιουδάρχες, τσιφλικάδες- παράγοντες του Δήμου, που χρησιμοποιείτε την δημόσια περιουσία (δημόσια κτίρια) αυθαίρετα και χωρίς να δίνετε λόγο σε κανέναν  για να εξυπηρετείτε προσωπικούς σας σκοπούς.

Έστω τώρα, οδεύοντας στο τέλος της θητείας σας,  σταθείτε στο ύψος που επιβάλει το αξίωμά σας και μην φέρεστε με πολιτική  εμπάθεια προς όλες τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δημιουργώντας δυσχέρειες και εμπόδια στην δημοκρατική πολιτική δράση τους .

Για όλους τους παραπάνω λόγους, και προκειμένου ως το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου μας  να διαφυλάξουμε τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην λειτουργία του, ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι η Δήμαρχος είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου, να συμμορφωθεί με όσα ειδικότερα προβλέπονται σε αυτόν και να πράξει τα νόμιμα τόσο σε ότι αφορά την αίτηση της Παράταξης μας για την συγκεκριμένη παραχώρηση χρήσης της αίθουσας όσο και για παρόμοιο θέμα-αίτημα οποιασδήποτε Δημοτικής Παράταξης της πόλης μας

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου

Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος,

Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας

Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU