Το μήνυμα του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, καθιερώθηκε το 1972 για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα στα προβλήματα που απειλούν το περιβάλλον. Αποτελεί μία ευκαιρία να αναλογιστούμε την ποιότητα ζωής μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.
Σήμερα η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Με ξέφρενους ρυθμούς συνεχίζεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων. Σε συνδυασμό με την εξάντληση των πόρων απειλείται πλέον κάθε ύπαρξη πάνω στον πλανήτη μας.
Το μέλλον φαίνεται. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαθεί και άλλος χρόνος.
Φέτος για πρώτη φορά ως Δήμος συμμετείχαμε στην 3η Αttica Green Expo, τη μεγαλύτερη γιορτή για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
Επικοινωνήσαμε το πρόγραμμα μας για μια βιώσιμη και ανθεκτική πόλη με έμφαση στην ανακύκλωση. Μέσα από την έκθεση την οποία επισκέφθηκαν και μαθητές από 4 δημοτικά της πόλης μας ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.
Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η δημιουργία ενός δικτύου. Ελπίζουμε σε μια συλλογική προσπάθεια με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι καθοριστικός δείκτης Πολιτισμού, αλλά και αυτονόητος σεβασμός των γενεών που ακολουθούν στο δικαίωμα για ποιοτική διαβίωση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU