Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Ν. Ιωνίας: “Όλοι την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 12:00 στα Προπύλαια!”

Στην συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Μαρτίου στα Προπύλαια καλεί η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Νέας Ιωνίας με ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο των σφοδρών αντιδράσεων για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Οι μαθητές αναφέρονται και στην κατάσταση στη Νέα Ιωνία, καλώντας παράλληλα και για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «την προηγούμενη βδομάδα, στις 28 Φεβρουαρίου, 1 χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας: Γίναμε ξανά η φωνή των νεκρών, απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, δηλ. το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, η εταιρεία!

Οι μαθητές στη Νέα Ιωνία, διαδηλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας, με τα πανό μας, με τα συνθήματα που σχηματίσαμε με τις τσάντες στα προαύλια των σχολείων μας το κάναμε ξεκάθαρο: Πάνω από τις ζωές μας βάζουνε τα κέρδη, ποτέ να μην υπάρξουν ξανά καινούργια Τέμπη!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μέρα ψήφισης του άθλιου νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που κάνει την αδικία νόμο, κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στον δρόμο! Γιατί στους δρόμους καταψηφίζονται τα νομοσχέδια και ακυρώνονται οι νόμοι!

Απαιτούμε:

  • Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που κάνει την αδικία νόμο, με άνισο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια!

Δεν μπορεί με 8.000 μόρια και 120.000 ευρώ να γίνεσαι γιατρός σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και στο δημόσιο Πανεπιστήμιο να μην μπορείς να περάσεις πουθενά!

  • Εδώ και τώρα να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων, με έκτακτο κονδύλι του δήμου που να καλύπτει τις ανάγκες μας!

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Ν. Ιωνίας προβλέπεται για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων μόλις το 1,34%!!! Δεν συγκινούνται μάλλον από το ότι στα σχολεία μας σκάνε καλοριφέρ, πέφτουν σοβάδες, πλημμυρίζουν τα προαύλια με την πρώτη βροχή, δεν έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι κ.λπ.

  • Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να επαρκεί για τον σωστό καθαρισμό όλων των σχολείων.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Να υπάρξει δέσμευση του οικοπέδου της ΕΡΙΟΤΕΚ και να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για να φτιαχτούν σχολεία, κάτι που αποτελεί απόφαση 20 χρόνων!
  • Να υπάρξει δέσμευση του οικοπέδου της πρώην Altec (ανθρακωρυχεία) στην Αλσούπολη, με σκοπό να γίνει χώρος ιστορικής κληρονομιάς και αθλητικό – πολιτιστικό κέντρο.
  • Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου αθλητικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, καθώς και των απαραίτητων υποδομών για τις πολιτιστικές δραστηριότητες (π.χ. θεατρικές ομάδες, ομάδες κινηματογράφου, μουσικά συγκροτήματα κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Νέας Ιωνίας να δράσουμε από κοινού, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!

Ζητάμε συμπαράσταση από τους καθηγητές μας, τους γονείς μας, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας! Τους προτρέπουμε να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας!

Κόστος οι ζωές μας κόστος και η παιδεία, παλεύουμε για να έχουμε σύγχρονα σχολεία!

Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Νέας Ιωνίας

@mathites_neas_ionias”. 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU