Μητρόπολη: Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά, η στιγμή για την οποία κοπιάσατε και αγωνισθήκατε σκληρά ολόκληρη την φετινή χρονιά έφθασε.

Σε λίγες ώρες ξεκινά η δοκιμασία των Πανελληνίων, η οποία είναι μία περίοδος δύσκολη τόσο για εσάς, τους μεγάλους «αγωνιστές» της γνώσης, όσο για τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, αλλά και για όλους όσους σας αγαπούν και σας νοιάζονται.

Από την πλευρά μου, σπεύδω ταπεινά και με αγάπη πολλή, να σταθώ πλάι σας με όλη την δύναμη της προσευχής μου και να καταθέσω την εμπιστοσύνη και τον μεγάλο θαυμασμό μου για τον κόπο, τις θυσίες και για την απαιτητική προετοιμασία, που υποβάλατε τον εαυτό σας όλο αυτό το διάστημα.

Κάθε εξεταστική δοκιμασία αποτελεί μία ψυχοφθόρα διαδικασία. Αποτελεί όμως και μία μεγάλη πρόκληση για την εκπλήρωση προσωπικών στόχων και ονείρων.

Μπροστά σας ανοίγονται νέοι ελπιδοφόροι ορίζοντες. Στο χέρι σας είναι να αδράξετε την ευκαιρία αυτή και να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για μια καλύτερη ζωή!

Στη ζωή, άλλωστε, σημασία έχει να προσπαθείς, να τολμάς, να αγωνίζεσαι, να πιστεύεις, να χαίρεσαι και να μην τα παρατάς. Μόνο έτσι θα φθάσεις στην Ιθάκη σου.

Γι’ αυτό, με ηρεμία, αυτοπεποίθηση, καθαρό μυαλό, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και σωστή διαχείριση της καλής ευκαιρίας που σας προσφέρεται, χαρείτε την εμπειρία αυτή και προσπαθήστε για το καλύτερο.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό της ζωής σας. Σίγουρα όμως όχι τον μοναδικό και βεβαίως όχι τον σημαντικότερο.

Να θυμάστε ότι, η αγάπη του Χριστού μας για καθέναν από εσάς είναι απέραντη. Δεν έχετε παρά να Τον επικαλεστείτε!

Ως Επίσκοπος και Πνευματικός σας Πατέρας ήμουν, είμαι και πάντοτε θα είμαι κοντά σας· δίπλα στους αγώνες και στις αγωνίες σας.

Από καρδιάς εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας χαρίζει υγεία και να ευλογεί τις προσδοκίες και τους κόπους σας!

Καλή επιτυχία σε όλους σας!

Ο Μητροπολίτης

Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας,

Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU