Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

Την επέτειο 50 χρόνων από την ίδρυσή της (1974 – 2024) γιορτάζει η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 6:30μ.μ., στον Iερό Μητροπολιτικό Ναό Aγίων Αναργύρων Νέας Iωνίας, όπου για τελευταία ημέρα θα εκτίθενται σε προσκύνηση όλα τα Ιερά Λείψανα των Μικρασιατών Αγίων, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επετειακή Εσπερίδα, με εκλεκτούς ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν στην ιστορική πορεία της Τοπικής μας Ἐκκλησίας.
Πιο συγκεκριμένα θα ομιλήσουν οι:
• Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αθανάσιος Καρυάμης: (Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Ν. Φιλαδελφείας): «Ίδρυση και Ιστορία Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος».

• Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης: (Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως): «Ο Πατάρων Μελέτιος, συμβολή στην πνευματική θεμελίωση της Τοπικής Εκκλησίας».

• κ. Σταύρος Τερζής: (Θεολόγος Καθηγητής): «Εκκλησία, Ευχαριστία και Επίσκοπος».
Σας περιμένουμε με πολλή χαρά για να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε στιγμές και πρόσωπα από την ιστορία της Ιεράς μας Μητροπόλεως τόσο από τις εισηγήσεις, όσο και από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιασθεί».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU