Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τα μπαζώματα στο Άλσος Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου)

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την αποκατάσταση τμήματος του δάσους του Άλσους Ομορφοκκλησιάς (Βέϊκου), το οποίο η ανεξέλεγκτη δράση εργολάβων έχει μετατρέψει σε χωματερή αποθέσεις τόνων μπαζών κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΚΚΕ

Αναλυτικά η ερώτηση:

Εδώ και πολλές μέρες σε τμήμα του δάσους στην περιοχή του Βέικου, το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Ν. Ιωνίας, παρατηρείται το εξοργιστικό φαινόμενο της μεταφοράς τόνων μπάζων από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Κύμης.

Επιπλέον, για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων της εταιρείας ένα τμήμα του δασικού χώρου έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο, πνίγοντας στην κυριολεξία με χώμα ορισμένα από τα χαμηλότερα δέντρα.

Μάλιστα η έκταση αυτή, η οποία έχει μετατραπεί σε χωματερή απόρριψης μπαζών, είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα.

Η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας, αν και γνωρίζει την καταστροφή που συντελείται, αφού ούτως η άλλως δεν θα μπορούσε να δοθεί άδεια για εναπόθεση μπαζών σε αναδασωτέα περιοχή, αδιαφορεί και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να σταματήσει η καταστροφή του δάσους.

Δικαιολογημένη είναι η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Ν. Ιωνίας αλλά και των γύρω περιοχών οι οποίοι βλέπουν πως ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής αντί να προστατεύεται ως τόπος αναψυχής για το λαό έχει παραδοθεί στην ανέλεγκτη δράση των εργολάβων που καθημερινά τον καταστρέφουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει:

– Για να σταματήσει η καταστροφή της ανεκτίμητης αξίας του δάσους του Βέικου και για την αποκατάσταση του τμήματος που έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή απόθεσης τόνων μπαζών.

– Για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του δάσους ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει αποκλειστικά δωρεάν η νεολαία και ο λαός της περιοχής, χωρίς τα φαινόμενα εγκατάλειψης και απαξίωσης των τελευταίων χρόνων.

 

Οι Βουλευτές

Κτενά Αφροδίτη

Παφίλης Θανάσης

Αμπατιέλος Νίκος

Γκιόκας Γιάννης

Δάγκα Βιβή

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Διγενή Σεμίνα

Κανέλλη Λιάνα

Τσοκάνης Χρήστος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU