Νέα Αριστερά Νέας Ιωνίας – Καταδικάζει το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ – Καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Η Νέα Αριστερά Ν.Ιωνιας, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το κλείσιμο και την μεταστέγαση στην Αγ. Παρασκευή του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ.

 

Η απόφαση αυτή, αποτελεί απάνθρωπη μεταχείριση των πιο ευάλωτων από πλευράς υγείας συμπολιτών μας (καρκινοπαθείς νεφροπάθεις και άλλα βαριά νοσήματα, που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή υψηλού κόστους), καθώς τις υποχρεώνει σε επιπλέον ταλαιπωρία (μετακίνηση ουρές ).

 

Η απόφαση αυτή, εντάσσεται στον Κυβερνητικό σχεδιασμό υποβάθμισης γενικότερα του ΕΣΥ και ειδικότερα των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να εκχωρηθούν παρεχόμενες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας περαιτέρω την συμμετοχή στο κόστος δαπάνης στους πολίτες.

 

Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κλείσιμο του κέντρου υγείας στην Παναγούλη (πρώην ΙΚΑ) καθώς υπάρχουν από τριετίας δικαστικές αποφάσεις, για παράδοση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το κέντρο υγείας.

 

Έχει γίνει καταγραφή του υλικού και μέχρι σήμερα λειτουργεί, παίρνοντας συνεχείς αναβολές στην υλοποίηση της δικαστικής απόφασης.

 

Η αδράνεια και η έλλειψη μέριμνας για την εξεύρεση κτίριου δείχνουν τις Κυβερνητικές προθέσεις. Η εμπειρία της Πανδημιας έδειξε, ότι σήμερα απαιτείται να περάσουμε από την ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ (νοσοκομείο) στην ΠΡΟΛΗΨΗ με την ενίσχυση των δημοσίων δομών της ΠΦΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ -Την παραμονή του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Ν.Ιωνια με την εξεύρεση χώρου στέγασης των υπηρεσιών του. -Την λήψη άμεσων ενεργειών, για την εξεύρεση χώρου για την μετεγκατάσταση του κέντρου Υγείας και την ενίσχυση του με ανθρώπινα και υλικά μεσα.

 

Για να αποτραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, απαιτείται άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Δημοτικής Αρχής των Ιατρικών υγειονομικών συλλόγων τοπικών φορέων.

 

Σαν πρώτη αντίδραση ΚΑΛΟΥΜΕ -σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30-1 και ώρα 10 πμ στο κέντρο υγείας Παναγούλη ( πρώην ΙΚΑ) -παρασταση και παράδοση των αιτημάτων μας στο Δήμο την ίδια μέρα. -προώθηση του θέματος υποβάθμισης της ΠΦΥ στην περιοχή μας στην Βουλη από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU