Νέα Ιωνία, αίτηση Ηρ.Γκότση, Παν.Μανούρη: Περί επιστολής-όχλησης της εταιρείας με την επωνυμία «INNOVATECHLIFT-ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΤΣΑ Ο.Ε.» προς τον δήμο

Νέα Ιωνία 09 Ιουλίου 2021 – Προς Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ν. Ιωνίας – Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νο Κουλούρη, Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαϊδου κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους – Αίτηση, 1. Ηρακλή Γκότση , πρώην Δημάρχου , Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης 《Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, 2. Παναγιώτη Μανούρη , Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» και Δημοτικού Συμβούλου , με την ιδιότητά τους αμφότεροι ως μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής συσταθείσας με την υπ’αριθμ. 86/05-07-21 πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας.
Δυνάμει της υπ’αριθμ. 86/05-07-21 πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην 15η Συνεδρίασή του στις 05 Ιουλίου 2021, οριστήκαμε οι αιτούντες μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσουμε όλα όσα αναφέρονται με ημερομηνία 02/07/2021 στην επιστολή-όχληση της εταιρείας με την επωνυμία «INNOVATECHLIFT-ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΤΣΑ Ο.Ε.» και της οποίας λάβαμε γνώση για πρώτη φορά στις 5 Ιουλίου 2021 όταν μας κοινοποιήθηκε αρμοδίως, οπότε και ενημερωθήκαμε για τις οικονομικές αξιώσεις που διατηρεί η εν λόγω εταιρεία σε βάρος του Δήμου μας για έργα που φέρεται ότι της ανατέθηκαν από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, ανέλαβε, εκτέλεσε και παρέδωσε στον Δήμο μας ο οποίος Δήμος μας όπως ισχυρίζεται η εταιρεία παρέλαβε ανεπιφύλακτα.
Σε συμμόρφωση-εκτέλεση της ως άνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και στο πλαίσιο του σκοπού της ως άνω επιτροπής ζητούμε από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας να μας απαντήσει εγγράφως στα παρακάτω θέματα :
1. Τα έργα και οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί η Δήμαρχος έχει ισχυριστεί επανειλημμένως ότι, έχουν διενεργηθεί με αυτεπιστασία. Ισχύει κάτι τέτοιο; Σε καταφατική περίπτωση να μας χορηγηθεί αντίγραφο της μελέτης που έχει εκπονηθεί και αναφορά στη διαδικασία που τηρήθηκε και η οποία προβλέπεται για τις περιπτώσεις αυτεπιστασίας. Εάν έγινε ανάθεση σε εργολάβο να μας προσκομίσετε αντίγραφα της διαδικασίας που ακολούθησε η υπηρεσία σας.
2. Το graffiti που έχει αποτυπωθεί εξωτερικά του Δημαρχείου έγινε δωρεάν όπως επισήμως έχει δηλώσει η Δήμαρχος στα πρακτικά του Δ.Σ; Εάν όχι να μας χορηγηθεί αντίγραφο του φορολογικού στοιχείου που εκδόθηκε για την πληρωμή του καλλιτέχνη .
3. Τα έργα και οι εργασίες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας έχουν διενεργηθεί με αυτεπιστασία; Σε καταφατική περίπτωση να μας χορηγηθεί αντίγραφο της μελέτης που έχει εκπονηθεί και αναφορά στη διαδικασία που τηρήθηκε όπως προβλέπεται από το νόμο. Εάν ανατέθηκε σε εργολάβο να μας προσκομίσετε αντίγραφα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από την υπηρεσία σας.
4. Ποια διαδικασία τηρήθηκε για την ενοικίαση και τοποθέτηση σιδερένιων σκαλωσιών στο ισόγειο του Δημαρχιακού κτιρίου για το χρονικό διάστημα από μήνα τον Οκτώβριο 2020 μέχρι και τον μήνα Φεβρουάριο 2021. Οι σκαλωσιές υπήρχαν και η Δήμαρχος ισχυριζόταν ότι είναι δωρεά χωρίς να αναφέρει από ποιον και με ποια διαδικασία;
5. Οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας , έχουν διενεργηθεί με αυτεπιστασία; Σε καταφατική περίπτωση να μας χορηγηθεί αντίγραφο της μελέτης που έχει εκπονηθεί και αναφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Εάν εκτελέστηκαν από εργολάβο ποιος είναι αυτός και ποια η διαδικασία ανάθεσης;
6. Τα εν λόγω έργα έχουν παραληφθεί; Ποια διαδικασία τηρήθηκε κατά την παραλαβή;
Τέλος να οριστεί ημέρα και ώρα προκειμένου, με την παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας και στο πλαίσιο αυτοψίας θα επισκεφτούμε το Γραφείο Δημάρχου και τα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστώσουμε τα έργα και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτούς τους χώρους από τον μήνα Νοέμβριο έως μήνα Δεκέμβριο 2019 .
Να οριστεί ημέρα και ώρα προκειμένου, με την παρουσία του αντίστοιχου Διευθυντή εκάστης Σχολικής Μονάδας ή του αναπληρωτή του, στο πλαίσιο αυτοψίας, να επισκεφτούμε :
-Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για να διαπιστώσουμε τα έργα που αναφέρονται ότι εκτελέστηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2020 στην αίθουσα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και στους υπόλοιπους αναφερόμενους χώρους της εν λόγω σχολικής μονάδας .
-Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για να διαπιστώσουμε τα έργα που αναφέρονται ότι εκτελέστηκαν τον μήνα Μάρτιο 2020 στους αναφερόμενους χώρους της εν λόγω σχολικής μονάδας .
-Το 14ο Δημοτικό Σχολείο και το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας για να διαπιστώσουμε τις εργασίας που εκτελέστηκαν τον μήνα Μάρτιο 2020.
Επειδή η έγγραφη όχληση της εργολήπτριας εταιρείας, που ανεξαρτήτως της βασιμότητά της, μερικής ή στο σύνολό της, θίγει άμεσα τουλάχιστον την αξιοπιστία του Δήμου μας και την ίδια την Δήμαρχο ως θεσμό, απαιτεί την άμεση αντίδραση μας ως Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διαπιστώσουμε , διά της εν λόγω διαπαραταξιακής Επιτροπής για λόγους ευελιξίας και επιτάχυνσης των διαδικασιών, εάν αυτά τα έργα έχουν γίνει σε δημόσια/δημοτικά κτίρια στην πόλη μας και από ποιόν, θα πρέπει το μείζον αυτό θέμα να διαπιστωθεί το συντομότερο και να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για όλους τους λόγους αυτούς παρακαλείσθε όπως, μέχρι την Τετάρτη , 14 Ιουλίου 2021 και περί ώρα 15:00΄, να μας έχετε παραδώσει τα έγγραφα που αιτούμαστε ανωτέρω καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι επιτόπιες αυτοψίες προκειμένου στην συνέχεια να ενημερωθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου .
Τα μέλη της επιτροπής
Παναγιώτης Μανούρης
Ηρακλής Γκότσης
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU