Νέα Ιωνία – Ανατολή: Χειροτονία παλαιού αθλητή του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνει το εξαιρετικό γεγονός της χειροτονίας ενός πρώην αθλητή της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΣΙΣΜΕΤΖΟΓΛΟΥ.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου του 2025 στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων  Ν. Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η υπέρλαμπρη τελετή της χειροτονίας του πρώην αθλητή μας, Σπύρου Τσισμετζόγλου, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Ν. Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ.

Σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η χειροτονία από τον ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη συμβολική ημερομηνία της Πρώτης Ιουνίου 2025, η οποία απέχει 1.700 χρόνια από τη σύγκληση της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, (που έγινε το έτος 325 μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας της Μ. Ασίας), επικέντρωσε την ομιλία του στον χειροτονούμενο, στο ήθος του, στην κλίση του προς την ιεροσύνη, αλλά και στη οικογένειά του. Τον καλωσόρισε στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και του έδωσε ποιμαντορικές και πατρικές ευχές για το έργο που επέλεξε να επιτελέσει. Το πλήρωμα της Εκκλησίας ΤΡΕΙΣ φορές αναφώνησε «ΑΞΙΟΣ» ακολουθώντας την ευλογία του Σεβασμιοτάτου.

Ο χειροτονηθείς βοήθησε στη Θεία Μετάληψη και στη διανομή του αντίδωρου. Οι εκκλησιασθέντες έλαβαν από το χέρι του το αντίδωρο και μία μικρή εικόνα («ΕΝΘΥΜΙΟΝ από την εις Διάκονον Χειροτονίαν..»). Όλοι τού ευχήθηκαν να έχει υγεία και με την ευλογία του Θεού να επιτελεί το θεάρεστο έργο που επέλεξε για τη ζωή του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν: ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο Πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας κ. Επιφάνιος και πολλοί ιερείς από τους ναούς της Μητροπόλεως της Ν. Ιωνίας, οι οποίοι ευχήθηκαν στον χειροτονηθέντα καθώς και στην οικογένειά του. Επίσης παραβρέθηκαν δύο μέλη της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θεωρεί τιμή του που ένας πρώην αθλητής του χειροτονήθηκε ιερέας. Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Τσισμετζόγλου καθώς και οι δύο (από τις τρεις) αδελφές του ήταν στο Σύλλογό μας. Ήταν (και είναι) ένα πολύ σοβαρό άτομο, με ευγένεια και ευλάβεια στη συμπεριφορά του, άξιο τέκνο των ευλαβών γονέων του.

Ο Σύλλογός μας στη πολύχρονη ιστορία του έχει τη χαρά να έχει στις τάξεις του Πανελληνιονίκες, Βαλκανιονίκες, διακριθέντες σε διεθνείς αγώνες, με συμμετοχή σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, πτυχιούχους Α.Ε.Ι., λαμπρούς επιστήμονες, οικογενειάρχες και (μερικούς) τώρα γονείς παιδιών της Ανατολής. Συμπληρώθηκε το λαμπρό έργο του Συλλόγου με τη χειροτονία του πρώην αθλητή μας Σπύρου Τσισμετζόγλου, (με Μικρασιατική καταγωγή από την Αλάγια), ο οποίος επιβεβαιώνει τις προσπάθειες όλων των μελών των εκάστοτε Δ.Σ., να διδάσκουν στα παιδιά, εκτός από τον ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ  ΠΑΙΔΕΙΑ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU