Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Το πρώτο εισιτήριο η Νέα Ιωνία!

“Χρυσή” ήταν η εβδομάδα που πέρασε για το ποδόσφαιρο της Νέας Ιωνίας! Αρχικά την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο των μπαράζ, η Νέα Ιωνία κέρδισε το Τυμπάκι με 1-0, μέτρησε τέσσερις συνεχόμενες νίκες και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Γ’ Εθνική! Μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Όπως σημειώνεται από την ομάδα «ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς η Νέα Ιωνία νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ το Τυμπάκι με 1-0 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα εξασφάλισε και τυπικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Έφτασε έτσι τους 12 βαθμούς σε 4 ματς, ενώ το Τυμπάκι έμεινε στους 7 και παραμένει στη διεκδίκηση της ανόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξ’ αρχής δυνατά, έχοντας την υπεροχή έναντι των «ασπρόμαυρων». Ήδη στο 3ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση στο ματς από τον πολύ δραστήριο Βαγγέλη Πλατέλλα, που σέντραρε, με τον Ταβάρες να πιάνει την κεφαλιά που κατέληξε εκτός εστίας.

Στο 8′ ήρθε μία φάση που «πάγωσε» τους ανθρωπους του ΑΟΤ, καθώς ο Μεϊρέλες χτύπησε στο κεφάλι σε σύγκρουση με συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το παιχνίδι, μετά από πεντάλεπτη διακοπή.

Νέα φάση στο 19′, με τον Αλέμη να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Πλατέλλα, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Σπουδαία στιγμή για τη Νέα Ιωνία στο 26′ με τον Πλατέλλα να σουτάρει από τη γωνία της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω. Δύο λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με τον Γερόλυμο να βγαίνει απέναντι στον Χρήστου μετά από πάσα του Ταβάρες, αλλά τον τερματοφύλακα του ΑΟΤ να διώχνει σωτήρια.

Η Νέα Ιωνία συνέχιζε να ψάχνει το γκολ και στο 36′ έφτασαν μία ανάσα από αυτό, καθώς ο «κεραυνός» του Πλατέλλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΟΤ. Η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, αφού στο 40′, ο Τζαμάι έκανε την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και πλάσαρε σωστά για να κάνει το 1-0.
Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τη Νέα Ιωνία, να συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες. Στο 56′ ακυρώθηκε μάλλον λανθασμένα γκολ του Πλατέλλα για επιθετικό φάουλ, ενώ λίγο αργότερα, στο 60′ και το 61′ η ομάδα της Αθήνας έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες, με Τζαμάι και Ταβάρες να χάνουν ανεπανάληπτα τετ α τετ.
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χρήστου έσωσε ακόμα ένα τετ α τετ, αυτή τη φορά στο 78′ απέναντι στον Σπυριδάκη.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Μπαλασάκης, Ραυτόπουλος, Γερόλυμος, Αποστόλου, Αλέμης, Κωνσταντίνου, Μαρίνου (59′ Σπυριδάκης), Τζαμάι, Βεζυρτζόγλου (59′ Φερναντίνιο), Πλατέλλας (89′ Ντεμπά), Ταβάρες (70′ Σταύρου).
ΤΥΜΠΆΚΙ: Χρήστου, Δουλγεράκης, Στεφανάκης (89′ Νικολιδακης), Κουρουθιανάκης, Μεϊρέλες (13′ λ.τ. Γεράκιος), Χαϊντίνι (46′ Αριστεινίδης λ, Παπανδρέου (89′ Τσακιράκης), Μεταξάκης, Λούσι, Παραθύρας (46′ Γρηγοράκης Ι.), Σαββουϊδάκης».

Και το Σάββατο έγινε η φιέστα
Το Σάββατο το απόγευμα έγινε η φιέστα στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, με το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Άγιου Ιωάννη να περνάει μάλλον σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχους (τελικό αποτέλεσμα 0-0).
Όπως σημειώνει η ομάδα η Νέα Ιωνία «το τελευταίο δίμηνο πορεύτηκε με το… πόδι στο γκάζι!

Σήμερα (σ.σ. Σάββατο 19/5) το απόγευμα η Νέα Ιωνία δεν νίκησε, όμως ο βαθμός της «λευκής» ισοπαλίας (0-0) στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη ήταν αρκετός για να επισφραγίσει με… κάθε τρόπο την επίτευξη της επανόδου στις εθνικές κατηγορίες μετά από εννέα χρόνια στα τοπικά!

Ποδοσφαιριστές, μέλη τεχνικού επιτελείου, διοικητικά στελέχη και φίλαθλοι είχαν κάθε λόγο να γιορτάσουν με την… ψυχή τους στη φιέστα που ακολούθησε στο δημοτικό στάδιο Ν. Ιωνίας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Πρωταθλητές Χανίων, που από την πλευρά τους απέσπασαν έναν πολύτιμο βαθμό σε ματς υψηλής δυσκολίας!

Στο αγωνιστικό μέρος οι κυανοκίτρινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης και δικαιούνταν έστω ένα γκολ, βάσει της απόδοσής τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχουν χάθηκε στο δεύτερο μέρος και, συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό.

Αμέσως με την είσοδό του στο ματς ο Ταβάρες κέρδισε πέναλτι από τον Παληγεώργο, όμως ο Πλατέλλας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από την άσπρη βούλα. Στη συνέχεια, η μπάλα επέστρεψε στον αριστεροπόδαρο άσο, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, ενώ στο τελευταίο ημίωρο περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Διαιτητές: Σπήλιος (Αιτωλοακαρνανίας), Βάτος-Νούσιας (Άρτας)
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ισίδωρος Σταυριανός): Μπαλασάκης, Ραφτόπουλος, Γερόλυμος, Αποστόλου, Αλέμης (33′ λ.τρ. Σταύρου), Κωνσταντίνου, Αντωνόπουλος (56′ Ταβάρες), Τζαμάι, Βεζιρτζόγλου (78′ Ντεμπά), Πλατέλλας (78′ Μαρίνου), Φερναντίνιο (78′ Σπυριδάκης)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ (Αντώνης Συροκάκης): Τσίτσα, Παληγεώργος, Δάσκαλος, Τσόλης, Χ. Μαρκουλάκης, Μποτωνάκης, Α. Ψαράκης, Μαρκουλάκης, Μερόλλι, Κληρονόμος (80′ Μεγαλακάκης), Μ. Ψαράκης (61′ Πενταράκης)».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU