Νέα Ιωνία – Δύναμη Προοπτικής: “Σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία σύγκλησης και ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου”

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή της απέναντι στις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Μανούρη, οι οποίες συνιστούν κατάφορη προσβολή των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεσμών του Δημοτικού Συμβουλίου.
️Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, καθώς για ακόμη μία φορά καλούμαστε σε συνεδρίαση χωρίς την πλήρη και έγκαιρη κοινοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, όπως ρητά προβλέπεται από τη νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος εισηγείται θέμα με τίτλο που ξεκινά από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αριθμ. πρωτ. 82857/19-10-2023 και φτάνει έως το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ οικ.432/8-7-2025, που αφορά την κλήση του σε απολογία. Παρότι το αναφέρει στην εισήγηση, δεν επισυνάπτει ή κοινοποιεί το σχετικό έγγραφο στους Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση.
Υπενθυμίζουμε ότι με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 89404/19-12-2024, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης είχε ζητήσει από τον Δήμαρχο να δώσει επαρκείς εξηγήσεις εντός 15 ημερών, με σαφή επισήμανση πως η μη απάντηση θα θεωρηθεί άρνηση συνεργασίας και ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με τα άρθρα 233 και 234 του Ν. 3852/2010.
Επτά μήνες μετά, ο Δήμαρχος, αντί να ενημερώσει με διαφάνεια το Σώμα, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να «αποφασίσει σχετικά» και να τον εξουσιοδοτήσει για περαιτέρω ενέργειες, χωρίς να αποσαφηνίζει ποια είναι αυτά τα “περαιτέρω” και χωρίς να κοινοποιεί το επίμαχο έγγραφο που αφορά τον ίδιο.
Απευθύνουμε δημόσιο ερώτημα:
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας γνωρίζουν το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου που αφορά την κλήση του Δημάρχου σε απολογία;
Αν ναι, γιατί συγκαλύπτουν την αλήθεια;
Αν όχι, γιατί ανέχονται να ψηφίζουν στα τυφλά;
Ως «Δύναμη Προοπτικής», δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε τη 20ή Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, ώρα 19:30, χωρίς να συμμετάσχουμε στη συζήτηση και την ψηφοφορία, για τους εξής λόγους:
Η σύγκληση της συνεδρίασης είναι παράνομη, καθώς δεν προηγήθηκε η υποχρεωτική κοινοποίηση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Το κρίσιμο έγγραφο ΕΜΠ οικ.432/8-7-2025, που αφορά την κλήση του Δημάρχου σε απολογία, δεν έχει κοινοποιηθεί, γεγονός που αλλοιώνει τη διαδικασία και ακυρώνει τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής και ελέγχου από την αντιπολίτευση.
Η απόκρυψη κρίσιμων εγγράφων δεν συνιστά απλή παράλειψη. Είναι σκόπιμη ενέργεια, που προσβάλλει την πολιτική αξιοπρέπεια όλων των Δημοτικών Συμβούλων και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αυτές διαδικασίες και δηλώνουμε ότι:
Η αλήθεια δεν θα μείνει για πολύ στο σκοτάδι.
Θα αποκαλυφθεί και θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για όσους συγκαλύπτουν τις παρανομίες.
Η «Δύναμη Προοπτικής» θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο, να απαιτεί διαφάνεια και να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια δημοκρατική, υπεύθυνη και έντιμη διοίκηση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU