Ρεζουμέ πριν την 2η κάλπη σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία & ολίγη από επικράτεια

Υποθέτω θα στεναχωρήσω όλους τους… εμπλεκόμενους στον 2ο γύρο των εκλογών στις δύο πόλεις, αλλά όταν προσπαθείς να δεις τα πράγματα λίγο απ’ έξω, με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία, συνήθως αυτό συμβαίνει. Σε τίτλους λοιπόν.

 

Αυτή η τρέλα που συμβαίνει αυτήν την εβδομάδα και στη Νέα Ιωνία και στο Ηράκλειο με την οξύτητα και τα μπινελίκια δεν είναι κάτι καινούργιο. Όταν κρίνεται μία εκλογή στον 2ο γύρο, συνήθως αυτό γίνεται. Οπότε για όσους έχουμε ζήσει καμιά ντουζίνα δημοτικές εκλογές, αυτό ναι, δεν είναι περίεργο.

 

Μπροστά στην επανεκλογή, ο κάθε υποψήφιος δέχεται τους πάντες ως συμμάχους. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε τα… ποιοτικά χαρακτηριστικά για περαιτέρω επεξεργασία. Δεν πα να είναι ένας τσαρλατάνος “ειδικός”, ένας που σε έβριζε, ένας που έβριζες, αν προσφέρει στήριξη τώρα, όλα καλά.

 

Οι τραγελαφικές καταστάσεις περισσεύουν. «Μαζέψου κουρελού» έγραψε μία «δημοκράτισσα» σε υποψήφια δημοτική σύμβουλο την οποία «κατηγόρησε» ότι βρίσκεται κοντά σε «χρυσαυγητικό περιβάλλον». Σκεφτείτε να μην ήταν και «δημοκράτισσα» ποια άλλη χρυσαυγήτικη ορολογία θα χρησιμοποιούσε…

 

Οι αναρτήσεις στα social media κρύβουν ειδήσεις, αν είστε προσεκτικοί και έχετε όρεξη και χρόνο να διαβάζετε. Π.χ. κοιτάξτε ποιοι είναι οι πιο φανατικοί και οι πιο εριστικοί, επιθετικοί υπέρ κάποιων ή κατά κάποιων υποψηφίων και μετά δείτε πότε και που έπιασαν δουλειά πρόσφατα. Δεν ισχύει για όλους, αλλά μία στις δέκα, μπορεί να βγαίνει και κάνα συμπέρασμα. Και μάλιστα εξαιρετικά χρήσιμο συμπέρασμα. Κυρίως να επικεντρώσετε στους… «τιμητές» των πάντων και στους πολυξερόπουλους, καθώς και αυτούς που δεν τους νοιάζει το αποτέλεσμα, αλλά να μωρέ, δεν μπορούν και να μην σχολιάσουν με αυτά που βλέπουν. Εντωμεταξύ σχολιάζουν στα πάντα.

 

Μεγάλη παγίδα αυτά τα ρημάδια τα likes στο facebook. Δηλώνει ο άλλος και καλά «αριστερός», στηρίζει τώρα στον 2ο γύρο δεξιό υποψήφιο μέσα από τον τυφλό φανατισμό του, παίρνει 100 likes. Τα 95 των υποστηρικτών του… δεξιού υποψήφιου. Όχι ότι πριν τον 1ο γύρο δεν ήταν παγίδα. Εκεί που νόμιζε, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ότι απευθυνόταν σε λαοθάλασσα με τις… «αποκαλύψεις» που ετοίμαζε κανά τρίμηνο, ήρθε η κάλπη του έδωσε 50 σταυρούς για την ακατάσχετη μπουρδολογία του και τον έστειλε αδιάβαστο.

 

Οι καταγγελίες πάσης φύσεως μία μέρα πριν τις εκλογές, για την ακρίβεια 5 λεπτά πριν λήξει και επίσημα η προεκλογική περίοδος δεν έχουν σχεδόν καμία απολύτως σημασία. Είναι τέτοιος ο καταιγισμός της πληροφόρησης τόσες μέρες που ακόμη και να βγει κάποιος και πει πως ο τάδε μαχαίρωσε τον τάδε θα περάσει σχεδόν απαρατήρητο.

 

Επί της ουσίας του παραπάνω: Καταγγελίες για θύματα και θύτες υπάρχουν και από τις 4 παρατάξεις που διεκδικούν τη δημοτική αρχή σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής. Οπότε μέσα σ αυτόν τον αχταρμά, ουδείς  βγάζει άκρη. Θα γίνουν οι πατροπαράδοτες καταγγελίες και η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος την Κυριακή το βράδυ.

 

Για τελευταίο, για τα δικά μας τα τοπικά, σας άφησα κάτι… δικά μου: Βγαίνει Νομαρχιακή Επιτροπή κόμματος να εκδώσει ανακοίνωση…. Σάββατο στις 12 το μεσημέρι για την εκλογική μάχη στον 2ο γύρο στους δήμους της επικράτειάς της, η οποία ξεκινά σε 19 ώρες από την έκδοση της ανακοίνωσης, δηλαδή 5,5 μέρες μετά τον 1ο γύρο. Αυτό. Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. Και προφανώς δεν έχει κανέναν απολύτως νόημα να γράψουμε και τι αναφέρει. Στέφανε δύσκολα τα πράγματα, εάν δεν τα ξηλώσεις όλα…

 

Αν προκύψει κάτι νεότερο, θα συμπληρώσω εδώ παρακάτω…

 

Στα πανελλαδικά τώρα, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η περιβόητη χυδαιότητα Μαρινάκη (εκπροσώπου όχι εφοπλιστού), Αυγενάκη, Γεωργιάδη όπου βγήκαν στην ευρωπαϊκή Κολομβία, στη χώρα μας, να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους ότι αν δεν ψηφίσουν τους υποψήφιους της ΝΔ στον 2ο γύρο δεν θα πάρουν χρήμα. Αναμένουμε τα αποτελέσματα σε έναν δήμο, στο Χαλάνδρι, και σε μία περιφέρεια, στη Θεσσαλία. Η πρόσφατη εκλογική ιστορία πάντως έχει δείξει πως αυτά -δυστυχώς- πιάνουν.

 

Επίσης αναμένουμε τα αποτελέσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκτίμησή μου είναι ότι η ΝΔ χάνει τη Θεσσαλονίκη, με τον ανεκδιήγητο Ζερβα, αλλά θα πάρει την Αθήνα, παρά το ότι ο Μπακογιάννης τα έχει κάνει θάλασσα. Μπορεί να κάνω και λάθος.

 

Επίσης ας κρατήσουμε αυτό, του Δημήτρη Μανιάτη, συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα»:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU