Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Βοήθεια προς τους πληγέντες

Με αναρτήσεις στα social media τόσο οι δήμοι Ηρακλείου Αττικής και Νέας Ιωνίας, όσο και παρατάξεις κινητοποιήθηκαν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Αναλυτικά:

 

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

1 – Ο Δήμος μας, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές των περιοχών που αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές, στέλνει βοήθεια για να ενισχύσει τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Όποιοι δημότες θέλουν να συνδράμουν και αυτοί, μπορούν να φέρνουν μπουκάλια νερού στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (οδός Πράσινου Λόφου στο ύψος της Αττικής Οδού), τα οποία θα διατεθούν σε πυροσβέστες και εθελοντές πυροσβέστες μέσα από τις επόμενες αποστολές του Δήμου στα σημεία της πυρόσβεσης.

Τα γραφεία θα είναι ανοιχτά από τις 18.00 έως τις 20.00.

2 – Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας προτίθεται να φιλοξενήσει ζωάκια που έχασαν και αυτά το σπίτι τους από τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος. Νίκος Μπάμπαλος, και υπηρεσιακοί παράγοντες είναι από νωρίς στο μέτωπο του Κουβαρά και, εκτός της συνδρομής στην πυρόσβεση και την εκκένωση, θα κάνουν τις σχετικές συνεννοήσεις για τη μεταφορά των τετράποδων φίλων.

 

Παράταξη «Ηράκλειο Πολιτών»

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Μέσα σε λίγες ώρες κινητοποιηθήκαμε ως Ηράκλειο Πολιτών και συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους αλλά και όλους όσοι μάχονται στα πύρινα μέτωπα.

Στο χώρο των ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Ηρακλείου Αττικής στην Αγία Τριάδα μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει ώστε να στηρίξει τα θύματα αυτής της μεγάλης καταστροφής με όσες δυνάμεις έχει.

 

Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής

Αποστολή βοήθειας του Δήμου Νέας Ιωνίας στους πυρόπληκτους της Αττικής

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε συνεννόηση με δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών,  συγκεντρώνει νερά και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις φωτιές. Όποιος/α κάτοικος επιθυμεί να συνεισφέρει (νερό, μάσκες, μαντήλια μιας χρήσεως), τα είδη συγκεντρώνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου -40- & Αντλιοστασίου, ώρες 9.00  π.μ. ως και 5.00 μ.μ.).

Παράλληλα, ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για την περισυλλογή και περίθαλψη των ζώων που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές. Με εντολή της Δημάρχου, κας Δέσποινας Θωμαΐδου, εκπρόσωποι υπό τον συντονισμό της αντιδημάρχου, κας Αγγελικής Σακαλλόγλου, επισκέφθηκαν τον τόπο και κατέγραψαν τις ανάγκες του προσωρινού καταφυγίου στη ΛΑΤΟ. Σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου και άλλους δήμους προσφέρουμε συντονισμένη βοήθεια για να διευκολύνουμε το έργο των εθελοντών.

 

Παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη»

Η πρόσφατη τραγική  επικαιρότητα  των δύο τελευταίων ημερών για ακόμα μία φορά μας θλίβει αφάνταστα, και η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται για άλλη μία φορά.

Ευτυχώς δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές αλλά θρηνούμε για την απώλεια  εκατοντάδων ζώων και δασικής έκτασης. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ από όλους εμάς σε αυτούς μου δίνουν τη μεγάλη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ευχή μας να μην υπάρξει ποτέ ξανά απώλεια ανθρώπινης ζωής καθώς και του φυσικού και ζωικού μας πλούτου.

Ως εκ τούτου και ύστερα από την χθεσινή ευγενική υπενθύμιση μας προς την Δήμαρχο και την σημερινή ανάρτηση του Δήμου σχετικά με την βοήθεια στις πληγέντες περιοχές, λόγω του κατεπείγοντος και των ιδιαίτερων συνθηκών καλούνται τα μέλη και φίλοι της παράταξής μας «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια και αντί να συλλεχθούν τα είδη πρώτης ανάγκης στο εκλογικό μας κέντρο να παραδοθούν αυτοπροσώπως στον Δήμο.

Σημείο συγκέντρωσης: Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου -40- & Αντλιοστασίου, ώρες 9.00 π.μ. ως και 5.00 μ.μ. ).

Συγκεντρώνονται: Νερά και είδη πρώτης ανάγκης

 

Παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Είμαστε σταθερά δίπλα σε όσους μας χρειάζονται‼

Στηρίζουμε έμπρακτα τους πυροσβέστες μας που δίνουν τεράστιο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο Νομό Αττικής.

Συγκεντρώνουμε νερά και ξηρά τροφή απόψε στα γραφεία μας στην οδό Κώστα Βάρναλη 24.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι το όπλο μας.

Η συμμετοχή είναι η διαφορετικότητα μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU