Νέα Ιωνία: Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά από το δήμο

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά από το Δήμο Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας υποδέχεται και φέτος τα παιδιά για ένα καλοκαίρι στην πόλη γεμάτο παιχνίδι, δράση, περιπέτεια και φαντασία. Το φετινό πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης συνδυάζει τις αθλητικές δραστηριότητες και τη γνώση προσφέροντας σε παιδιά και γονείς τη δυνατότητα για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι στην πόλη.

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης χωρίζεται σε τρεις (3) περιόδους διάρκειας δύο (2) εβδομάδων, μ’ εξαίρεση την 3η περίοδο. Συγκεκριμένα:
1η περίοδος: Από 5 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου
2η περίοδος: Από 19 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου
3η περίοδος: Από 2 Αυγούστου έως 6 Αυγούστου

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί και φέτος αλλά και για την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών μας, σε κάθε εστία θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) τμήματα των δεκαπέντε (15) μαθητών με ανώτατο όριο ανά εστία τα εξήντα (60) παιδιά.

Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσει το πρόγραμμα είναι:
1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Κρήτης 77) Κέντρο
2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Κιλκίς 1) Λαζάρου
6ο Δημοτικό Σχολείο (Πλατεία Τυάνων 1) Σαφράμπολη
9ο Δημοτικό Σχολείο (Μουταλάσκη 64) Καλογρέζα
19ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Αναστασία 4) Περισσός

Πρόγραμμα Εβδομάδας

Ωράριο απασχόλησης: 7.30 έως 14.00

Τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται και λόγω ωραρίου που επιβεβαιώνεται στην βεβαίωση εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στο σχολείο αυστηρά, το αργότερο, μέχρι τις 16.00

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση στις εστίες με παιχνίδια, γυμναστική, κατασκευές και χορό.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στο πρόγραμμα έχοντας τα δικά τους υλικά τα οποία και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εκείνα.

Για την πρώτη ημέρα όμως προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους ένα (1) μολύβι, μια (1) γόμα, μία (1) ξύστρα, ένα (1) τετράδιο και ξυλομπογιές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους του προγράμματος σε κάθε σχολείο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Τη φετινή χρονιά, όπως και πέρυσι, δεν θα υπάρξουν θαλάσσια μπάνια.

Κόστος: Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί, για κάθε μία από τις τρεις (3) περιόδους ορίζεται στα 30 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προηγούνται τα παιδιά που είναι δημότες και κάτοικοι Νέας Ιωνίας και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου μας. Παιδιά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου αλλά δεν είναι δημότες ή κάτοικοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης αν οι θέσεις δεν καλυφθούν από τους προαναφερόμενους.

Το πρόγραμμα ηλικιακά καλύπτει παιδιά που 25 Ιουνίου θα αποφοιτήσουν από το Νηπιαγωγείο έως κι εκείνα που τον Σεπτέμβριο θα εγγραφούν στην Α΄Γυμνασίου.

Τα παιδιά θα χρειασθεί να έχουν μαζί τους καθημερινά
1) καπέλο, 2) ένα μπουκαλάκι νερό με το όνομά τους, 3) μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα (που να μην υπάρχει πρόβλημα αν λερωθεί), 4) υγρά μαντηλάκια, 5) αντισηπτικά μαντηλάκια ενώ σημειώνεται ότι σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αλκοολούχος λοσιόν.

Αναφορικά με το φαγητό, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό (π.χ. φρούτο, μπάρα δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν) και μεσημεριανό. Δεν δίνεται η δυνατότητα το φαγητό να ζεσταίνεται και για το λόγο αυτό καλό θα ήταν οι γονείς να μεριμνήσουν ώστε να ετοιμάζουν κάτι το οποίο να μπορεί να καταναλωθεί και κρύο, τύπου σάντουιτς (όχι μαγειρευτό).

Ο Δήμος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα τηρήσει όλους τους κανόνες υγιεινής προκειμένου τα παιδιά σας να είναι ασφαλή.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Νέας Ιωνίας στα τηλ. 2132000462 και 2132000433 ή στην ιστοσελίδα www.neaionia.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU