Με την συμμετοχή γονέων εκπαιδευτικών, μαθητών και αλλού λαϊκού κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ν. Ιωνία με τίτλο «Για πιο σχολείο αγωνιζόμαστε; Οι θέσεις του ΚΚΕ» το Σάββατο το απόγευμα.
Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας, ο οποίος ανέλυσε την πρόταση του Κόμματος. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ότι σε μια κοινωνία όπου η εργατική δύναμη δεν είναι εμπόρευμα, το προϊόν της κοινωνικής εργασίας αξιοποιείται για να ικανοποιήσει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, στις οποίες η παιδεία είναι από τις πιο σημαντικές.
Μίλησε για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στη πρόταση του Κόμματος για την ειδική αγωγή, τα πανεπιστήμια και τον καταμερισμό της εργασίας με το πέρας των σπουδών, το ρόλο και τα καθήκοντα του Κομμουνιστή εκπαιδευτικού στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών στον καπιταλισμό αλλά και τον σοσιαλισμό.
Στη συνέχεια απάντησε ερωτήσεις, και ακολούθησε συζήτηση.
Με το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δεκάδες ενδιαφέρουσες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, στην έκθεση που λειτούργησε στον χώρο της εκδήλωσης.




