Μπάμπαλος – Μανούρης: Οι μεγάλες προκλήσεις των Δημάρχων για το 2024 και ο τρόμος από τις εξελίξεις στα οικονομικά των απορριμμάτων

Λοιπόν, κάθε νέα πρόκληση αντιμετωπίζεται, σαφώς, με αισιοδοξία. Έτσι και το 2024, οι Δήμαρχοι του Ηρακλείου, ο Νίκος Μπάμπαλος και Νέας Ιωνίας, ο Παναγιώτης Μανούρης, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του νέου έτους για τον δήμο τους, με αισιοδοξία.

 

Ωστόσο, με το… καλημέρα, στον ορίζοντα διαφαίνεται ένα τεράστιο ζήτημα που ενδέχεται να αφήσει το στίγμα του, όχι μόνο το 2024, αλλά ολόκληρη την πενταετία της νέας δημαρχιακής θητείας.

 

Αυτό δεν είναι άλλο από τις εξελίξεις στα απορρίμματα της Αττικής – και συγκεκριμένα στα οικονομικά των απορριμμάτων. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα, αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες, αλλά σας λέω μόνο ένα πράγμα:

 

Η κατάσταση που άφησε η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη στον οργανισμό που διαχειρίζεται την όλη κατάσταση, εν ονόματι ΕΔΣΝΑ – (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) είναι σαν μία ταινία τρόμου για όλους του δήμους της Αττικής, απειλεί να τους τινάξει στον αέρα και να τους οδηγήσει στην χρεοκοπία.

 

Τέλος πάντων, ας μείνουμε λίγο στα πρωτοχρονιάτικά. Τη Δευτέρα λοιπόν, 1η του μήνα, στο Ηράκλειο δεν έγινε και κάτι το ιδιαίτερο. Ε, λογικό, αφού παραμένει η ίδια διοίκηση, αυτή του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

 

Είχαμε πάντως τις ευχές του Δημάρχου:

Στη Νέα Ιωνία όμως, είχαμε αλλαγές. Η διοίκηση Θωμαΐδου αποχώρησε και η διοίκηση Μανούρη ανέλαβε.

Και παρά το ότι ήταν αργία, τόσο ο νέος Δήμαρχος, ο Παναγιώτης Μανούρης, όσο και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της παράταξης, λιγότερο και περισσότερο επώνυμοι σε τοπικό επίπεδο, βρέθηκαν στο Δημαρχείο, για τις ευχές και για το «καλό» και για να σπάσουν το ρόδι.

 

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα θα εκλεγεί το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας. Οι παρακάτω φωτογραφίες, αλιεύτηκαν από προφίλ στο facebook.

 

Καλή χρονιά να έχουμε λοιπόν!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU