Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ποδαρικό στα έργα με συνέχεια των ασφαλτοστρώσεων

Με τη συνέχεια των παρεμβάσεων αναβάθμισης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της πόλης κάνει ποδαρικό στα έργα του 2023 ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη φετινή περίοδο λίγο μετά το καλοκαίρι από τη γειτονιά της Καναπίτσας, συνεχίζονται εδώ και λίγες ημέρες στην περιοχή Κάτω Ψαλίδι. Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το παλιό οδόστρωμα αφαιρείται (ανακυκλώνεται δε σε άλλες χρήσεις), γίνονται παρεμβάσεις ομαλοποίησης του εκάστοτε δρόμου και, ακολούθως, στρώνεται ο νέος ασφαλτοτάπητας.

Θυμίζουμε, και αυτός ο κύκλος ασφαλτοστρώσεων που εκτελεί η Δημοτική Αρχή στην πόλη, καλύπτει και ικανοποιεί αιτήματα δημοτών αλλά και προβληματικά σημεία που έχει εντοπίσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Έχει μάλιστα, προηγηθεί αυστηρή προειδοποίηση στις πάσης φύσης εταιρείες που εκτελούν έργα στο υπέδαφος (τηλεπικοινωνίες, ΔΕΚΟ κτλ) πως εκ νέου αλλοίωση του οδοστρώματος δεν θα γίνει ανεκτή. Άλλωστε, σε συγκεκριμένες οδούς ο Δήμος σκόπιμα καθυστέρησε τις εργασίες ανανέωσης του οδοστρώματος προκειμένου να δώσει πρώτα την ευκαιρία σε όλες αυτές τις εταιρείες να εκτελέσουν τις απαιτούμενες εργασίες τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο του «ράβε – ξήλωνε».

«Οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη είναι ένας κύκλος έργων που με συνέπεια κάνουμε κάθε χρόνο από την πρώτη στιγμή της θητείας μας έως και σήμερα (με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας για ευνόητους λόγους). Έχουμε καταφέρει, είτε με χρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε με ίδιους πόρους – κάνοντας καλό οικονομικό νοικοκυριό στο δημοτικό ταμείο – να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος του δημοτικού οδικού δικτύου. Σίγουρα ο δημότης περιμένει και, δικαίως, απαιτεί το 100%. Για αυτό και εμείς δεν σταματάμε, συνεχίζουμε αυτή τη διαρκή εκστρατεία αναβάθμισης των δρόμων της πόλης μας, ώστε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια και λειτουργικότητα στο Ηράκλειο που μας αξίζει», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU