Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέα και ενεργειακά αναβαθμισμένη η πτέρυγα του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Στη νέα ανακατασκευασμένη πτέρυγα του 5ου Δημοτικού Σχολείου κάνουν από σήμερα μάθημα, οι μικροί μαθητές μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης και ενεργειακής αναβάθμισης που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε υποστεί ζημιές από σεισμό και χρειάστηκε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης για να λειτουργήσει εκ νέου ώστε να είναι ασφαλής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η Δημοτική Αρχή, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αφού συνδύασε την ανακατασκευή με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση ώστε, πέρα από ασφαλές, το νέο κτίριο να προσφέρει αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στα παιδιά, με καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Έτσι, πέρα από την κτιριακή υποδομή της πτέρυγας, στο νέο κτίριο κατασκευάστηκαν νέες μονώσεις, τοποθετήθηκαν νέα αλουμίνια (πόρτες, παράθυρα κτλ) και υλοποιήθηκαν όλες οι εργασίες που προβλέπει η ενεργειακή του αναβάθμιση (φωτογραφίες από την πορεία των εργασιών).

«Επιλέξαμε να δώσουμε παραπάνω χρόνο στην αποκατάσταση ώστε να παραδώσουμε ένα σχολείο απόλυτα ασφαλές και αναβαθμισμένο. Εάν μας διδάσκει κάτι η ιστορία αλλά και η επικαιρότητα των ημερών, είναι ότι με στην αντισεισμική θωράκιση δεν χωράει προχειρότητα. Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Και μας ενδιαφέρει με ασφάλεια να αποκτήσουν τη μόρφωση που τους αξίζει για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους στη ζωή», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU